Инфо

28. јул 2016.28. јул 2016.
ЛЕТЊЕ ШКОЛИЦЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ ГРАДА ШАПЦА ОТВОРИЛЕ ВРАТА ЗА НАЈМЛАЂЕ СУГРАЂАНЕ

КРОЗ ЗАБАВУ ДО ЗНАЊА

Током августа биће реализовано осамнаест бесплатних школица у Шапцу, две у Прњавору и једна у Предворици
Од неговања правилног говора, певања, играња, упознавања музике народа са различитих континената, цртања, сликања, писања, учења о прошлости, откривања могућности рачунара и фотоапарата, анимација, оригамија до спортских активности попут борилачких вештина и гађања у мету луком и стрелом, суграђани узрста од шест до осамнаест година током августа имаће прилику да одаберу оно што их занима у Летњим школицама Канцеларије за младе града Шапца.
- Ове године на програму биће двадесет једна школица од укупно тридесет седам пристиглих пријава. Осамнаест школица биће реализовано у граду Шапцу, а три на сеоском подручју. Две школице биће одржане у Прњавору из области културе и традиције, а једна у Предворици из области спорта. Веома богат креативан, едукативан и забаван програм је нешто што наши најмлађи суграђани могу очекивати на радионицама. Позивамо све заинтересоване младе људе да се пријаве у просторијама Канцеларије за младе и да узму учешће на овим радионицама како би употпунили на креативан начин летњи распуст ““ рекла је Наташа Лазовић, директорка Канцеларије за младе, на конференцији за новинаре прошлог петка.
Своја врата протеклог понедељка отвориле су Летња школица народне традиције „Питај своју баку 4“, Летња школица правописа „Правописне недоумице“, „Оригами 3Д“ и „Пут око света“.
- И ове године ћемо се бавити традицијом нашег народа. Изучаваћемо неке нове занате с којима се до сада нисмо сретали. Причаћемо о начинима комуникације некад, о врстама превоза, типовима насеља. Све ћемо поткрепити као обично неким практичним радовима и интересантним гостима. Новина је да се ове године селимо у просторије ОШ „Вук Караџић“ како бисмо са нашим полазницима поделили наш кутак за народну традицију и што боље урадили ову летњу школицу ““ рекла је учитељица Снежана Поповић која ће заједно са колегиницом Радмилом Стојићевић из ОШ „Ната Јеличић“ водити ову надасве занимљиву радионицу.
Када су у питању године одржавања не заостаје ни школица „Оригами 3Д“.
- Ово нам је трећа година. До сада смо имали доста успеха. Деца су прилично задовољна. Претпостављам да смо зато и прошли на овом конкурсу. Иначе, школица „Оригами 3Д“ обухвата савијање и обликовање папира традиционалне јапанске вештине. Ове године ћемо имати новину да ћемо радити украшавање практичних предмета које деца могу користити као поклоне у разним ситуацијама ““ изјавила је Љубица Павловић, учитељица ОШ „Стојан Новаковић“, водитељ Летње школице „Оригами 3Д“.
За оне жељне да сазнају више о правопису данас и сутра је крајни рок да се придруже Летњој школи правописа коју води предавач Никола Танасић.
- Ово је сјајна прилика да деца која нису била у могућности да отпутују или која су се вратила са летовања дођу и учествују у оваквом виду ваннаставних активности које пружа Канцеларија својим богатим садржајем. На Школици правописа покушаћемо да дефинишемо појам правописа, говорићемо о језичкој култури, о језичким недоумицама. Ученици ће бити у прилици да буду у улози лектора, професора српског језика, новинара. Правићемо извештаје, вести, уређиваћемо насловну страну. Наш циљ је да деца уче кроз игру и да стекну знање које ће касније применити у даљем школовању ““ обећао је Никола.
Кроз знаменитости Европе захваљујући радионици „Пут око света“ све заинтересоване повела је Наташа Поповић, проф. географије.
- Овде ћемо учити о знаменитостима Европе и ваневропских континената, о најлепшим грађевинама, необичним пределима. Видећемо колико природа може да нас изненади својом креативношћу. Такође ћемо и ми бити креативни јер ћемо поред теоријског дела имати практичан део. Знање ћемо обнављати кроз асоцијације, квиз, ребусе. Циљ ове радионице је да деца прошре своје знање из географије и да буду мотивисани на даље самостално истраживање ““ поручила је Наташа.
Већ од суботе, 6. августа, стартују нове школице „Музичка радионица“, „Народна традиција у Мачви“ која ће се одржати у Прњавору, „Папир ствараоница“, „Како ради фотоапарат“ и многе друге. За више информација заинтересовани се могу обратити запосленима у Канцеларији за младе града Шапца или обавестити путем телефона 314 ““ 031 и
e-mail: sabacyouth@gmail.com
О. Гавриловић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa