Инфо

28. јул 2016.28. јул 2016.
ДЕЦЕНИЈЕ ФУДБАЛСКОГ КЛУБА ДРИНА У БАДОВИНЦИМА

ЖИВОТ ПИШЕ СЕЋАЊЕ

Основан пре девет и по деценија, Фудбалски клуб “Дрина“ Бадовинци у овом највећем мачванском селу, обележио је протеклог викенда 95. годишњицу постојања и успешног рада. Тим поводом фудбалери нове генерације “Дрине“, организовали су меморијални турнир на коме су се у два дана такмичиле екипе: Фудбалског клуба “Мачва“ из Богатића, “Младост“ из Очага, ветерани Мачве и домаћини. У предиграма наступили су омладинци Дубља и домаћини.
Свеукупни победник, после извођења једанаестераца у финалној утакмици између фудбалера “Мачве“ из Богатића и слављеника је ФК “Мачва“ Богатић.
- У Бадовинцима је игран фудбал и пре Другог светског рата ( Од 1921. до 1941. ) Памтимо сва искушења која је клуб богате традиције прошао од оснивања 1921. па све до данас. Фудбалска лопта се у овом селу котрљала на ливадама и стрњикама, а тек 1934. године ФК “Дрина“ је добио своје стално фудбалско игралиште у плацу Драгиње Јевтић, рекао је између осталог хроничар овог села Љубинко Јевтић који припрема и књигу Историја села Бадовинци у којој ће како наглашава бити више речи о “Дрини“, једном од најстаријих фудбалских клубова у Мачви.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa