Инфо

28. јул 2016.28. јул 2016.
ИЗМЕНЕ ЗА ПОДСТИЦАЈЕ У СТОЧАРСТВУ

ПОШТОВАТИ РОКОВЕ

Произвођачи који продају грла у првих девет месеци, тј. до 30 септембра, а не поднесу захтев до 15. октобра 2016. године, губе право на субвенције
Измене у правилнику о остваривању права на подстицаје за тов јунади, свиња, јагњади и јаради у 2016. години тичу се начина подношења захтева Управи за аграрна плаћања, тачније временског рока.
- За сва грла продата кланици, односно извозној фарми у периоду од 1. јануара до 30. септембра 2016. године, првих девет месеци, произвођачи ће подносити захтеве Управи за аграрна плаћања по пријему документације од купца најкасније до 15. октобра ове године. Остављено је додатних петнаест дана за подношење захтева за оне произвођаче који крајем септембра продају своје товљенике, тако да имају довољно времена да и они поднесу захтев. Они произвођачи који своја грла продају у последња три месеца 2016., октобру, новембру и децембру, своје захтеве подносиће почев од 1. јануара 2017. године. Значи документацију коју добију од кланице, односно извозне фарме чувају код себе и захтев подносе у 2017. години - каже дипл. инж. сточарства Зоран Козлина, саветодавац у Пољопривредној саветодавној и стручној служби Шабац
Произвођачи који продају грла у првих девет месеци, тј. до 30 септембра, а не поднесу захтев до 15. октобра 2016. године губе право на постицаје, те је веома важно водити рачуна о поштовању ових рокова.
- Пољопривредна саветодавна и стручна служба Шабац стоји на располагању товљачима за разрешење било каквих недоумица везаних за остваривање ових права те молим произвођаче да нам се свакако обрате за помоћ ““ поручује Козлина.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa