Инфо

4. август 2016.4. авг 2016.
ОДРЖАНА ШЕСНАЕСТА „БУБИЈАДА“

„БУБА“ НИКАД НЕ ИЗЛАЗИ ИЗ МОДЕ

Овогодишња „Бубијада“, одржана прошле суботе, окупила је стотинак љубитеља чувеног немачког возила из Србије и земаља региона. На манифестацији су виђена возила старија од 60 година, а организатори истичу да је сусрет заљубљеника у „Бубу“ протекао у најбољем реду.
Незаобилазна станица на сусретима љубитеља „Бубе“ већ 16 година је Шабац. У нашем граду прошле суботе састало се скоро стотину заљубљеника у легенду немачке ауто индустрије. Међу различитим моделима пажњу су привлачили најстарији, међу којима су три ветерана из 1953. године. Наравно, нису на продају, из јасних разлога.
- Често ме на семафору, док чекам зелено светло, питају да ли је ауто на продају и колико вреди. Љубав према овом аутомобилу и уживање у вожњи немају цену. Ја своју „Бубу“ доживљавам као играчку, то није озбиљан ауто да би се поредио са модерним возилима. Једноставно је, или волите „Бубу“ или не. Никада је не бих продао, можда бих је само заменио за још старији модел, рекао је Иван Весковић, власник олдатјмера из Београда.
Међу учесницима скупа су и гости из региона, који само због „Бубијаде“ крећу на далек пут и долазе у Шабац.
- У ваш град сам до сада долазио „Фолксвагеновим“ комбијем, а ове године по први пут сам дошао „Бубом“, из 1966. године, која се води на моју супругу. Четврти пут сам у Шапцу, а од мог друштва дошли су људи са три возила из Подгорице и један аутомобил из Котора. Дружење у Шапцу је увек лепо, а успоставили смо и узвратне посете. Укратко, захваљујући „Бубијади“ створили смо нову пријатељску традицију, рекао је Александар Бојовић из Подгорице.
Организатори су више него задовољни овогодишњим издањем манифестације, која се одржава под покровитељством града Шапца.
- Презадовољни смо бројем учесника, иако нам време протеклог викенда није било савезник. Имали смо доста нових модела, који до сада нису виђени у Шапцу, а ту су били и олдајмери, стари преко шест деценија. Видели смо и три рестаурирана модела, који изгледају веома лепо. Оно што смо очекивали, то се остварило. „Буба“ и даље живи, а докле год будемо могли, чуваћемо сећање на овај аутомобил, нагласио је Богдан Мијаиловић, организатор „Бубијаде“.
Дружење љубитеља „Бубе“ настављено је у кампу на Старом граду, уз спортска надметања, попут бацања радилице у даљ и музику Ватрене воде.
М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa