Инфо

4. август 2016.4. авг 2016.
ПОЧИЊЕ ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ 2016/2017

Дуел црвено-црних

После неочекиваног отказивања Бежаније, „црвено ““ црни“ су били принуђени у кратком року да нађу ривала за „генералку“, те је договорено гостовање Борца из Сакула, члана Српске лиге „Војводина“. Славили су 2:0. Питање колико је овакав ривал могао да покаже праву снагу новог прволигаша, али читав меч, домаћи су доминирали и контролисали игру
Меч је започела постава: Пејовић М. Пејовић Ф. Лазаревић, Ристивојевић, Благојевић, Јеремић, Ивић, Милосављевић, Обровац, Станчетић и Матић. Оба гола постигнута су у првом делу. Прво је погодио Ристивојевић главом, после одличног центаршута са леве стране Јеремића. Други погодак Шапчани су постигли после напада по десној страни. Одбијену лопту халфа Борца „из прве“, са око 20 метара, у гол шаље Обровац. Били су близу играчи Мачве да постигну још неколико голова, али руку на срце, у неколико контри припретио је и гост. У првом делу су погодили стативу, добро је интервенисао и Пејовић, а у наставку су промашили и једанаестерац.
Резултати на припремама делују охрабрујуће, радује добра игра придошлица, али сада то треба наставити у Првој лиги. Први ривал је, практично, идеалан за старт. Ужичка „Слобода“, по ко зна који пут, волшебно је остала у лиги, далеко је од тима који може да има било какве друге амбиције од опстанка, а опет је стари ривал „провинцијског Уругваја“ и велико име за наше прволигашке услове које би могло да на трибине доведе солидан број гледалаца.
Све до средине јула, Ужичани су били српсколигаши, а онда је „за зеленим столом“ стигао позив да се врате у Прву лигу. „Ере“ свакако сврставају међу ривале против којих се могу очекивати бодови, нарочито у Шапцу. Неће сви бити на располагању Предрагу Рогану. Леканић је теже повређен и вероватно ће пропустити целу полусезону, а старт ће пропустити и Никола Милинковић.
Стари дерби стартује у суботу, од 17 сати и 30 минута на стадиону Мачве.
ПРИПРЕМЕ У ПАР РЕЧИ
Резултати: „Дрина“ (З) 5:1, „Раднички“ (О) 3:1, „Слога“ (П) 2:0, „Јединство“ (БП) 2:0, „Телеоптик“ 3:1, „Златибор“ 1:0, „Борац“ (С) 2:0.
Новајлије у тиму: Дејан Благојевић (Дрина Зворник), Лазар Ивић (Слога ПМ), Марко Мемедовић (Слога ПМ), Бојан Матић (Лозница), Марко Станчетић (Напредак), Перица Станчески.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa