Инфо

4. август 2016.4. авг 2016.
МАЊЕ ПЛАТЕ ЗА ПРОСВЕТАРЕ У ЈУЛУ

ГРЕШКА МИНИСТАРСТВА

Ради се о грешци у обрачуну коју је начинило Министарство просвете, на челу са одлазећим министром Срђаном Вербићем. Министарство је плату рачунало по коефицијенту као када су просветари били у штрајку, иако прошле године у њему није учествовала већина запослених у просвети.
Просечна плата у образовању у Србији за мај ове године износила је 39.885 динара, што значи да је ово „погрешно“ смањење ишло скоро до 10 одсто.
Радмила Додић, председница Форума основних школа, каже да се њима јавило неколико десетина просветара, жалећи се на умањење. „Нико не зна о чему је реч. Не би смело да има везе са тиме што је школски распуст. Могу само да претпоставим да они који доносе одлуке и најављују боље дане опет штеде на просвети“, каже Радмила Додић за „Блиц“.
У Министарству просвете, међутим, кажу да је у питању грешка у обрачуну, која ће бити исправљена. „Дошло је до грешке, јер је при обрачуну коришћен коефицијент као када су просветари били у штрајку. Грешка ће бити исправљена“, кажу у Министарству просвете и додају да би требало плате за умањени износ да буду и повећане с наредном исплатом.
Подсетимо, приликом последње грешке у обрачуну у мају ове године, поједини наставници су тужили школе.
(Блиц)

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa