Инфо

21. октобар 2010.21. окт 2010.
ДЕЧЈИ БОЛ

ОДРАСТАО УЗ БАКУ

Седамнаестогодишњег Ранисава Рафајловића кроз читав живот пратила је тешка судбина. Мајка га је напустила са само девет година, а спас је нашао код баке Милене која живи у трошној кућици на Летњиковцу
Млади Ранисав са својих седамнаест година зна само за немаштину. У маленој кући, са једним одељењем без струје и воде живи са мајчином тетком Миленом Мандић, од њене социјалне помоћи од симболичних 5.000 динара. За разлику од његових вршњака, Ранисав није имао детињство какво свако дете заслужује. Све је кренуло по злу, још од раног детињства, када их је отац Душан напустио и отишао у Немачку. Ранисав је ишао у други разред основне школе када га је задесила још већа трагедија.
Вратио сам се из школе и затекао празан стан. Није било ни намештаја ни одеће. Тражио сам мајку, али су ми комшије рекле да је отишала да живи са другим човеком у село Варна. Седео сам сам у стану и плакао. Нисам знао где да идем. Имам деду на Летњиковцу, али сам знао да ме неће примити. Помоћ сам потражио код баке Милене, која је такође имала кућу на Летњиковцу, рекао нам је Ранисав.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa