Инфо

11. август 2016.11. авг 2016.
У ОШ „НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ“ ОД 22. ДО 27. АВГУСТА 11. ЛЕТЊИ МАТЕМАТИЧКИ КАМП

У ГРАДУ ЗНАЊА ДО ЗНАЊА

До сада пријављено четрдесет троје ученика из градова широм Србије и из БиХ. Обезбеђен бесплатан смештај, храна и предавања. Са децом из Шапца и околине очекује се око двеста полазника. Током шест дана биће одржано сто часова математике
Воља чини чуда, а ми вољу за рад имамо. Имамо људе који и лети и зими одвајају време за децу. А деца знају то да цене, рекла је директорка ОШ „Николај Велимировић“ Весна Живановић протеклог уторка на конференцији за новинаре поводом отварања 11. Летњег математичког кампа. Досадашњи ентузијазистички рад руководства школе, наставника и бивших ученика, врсних математичара, показао се више него одличан што потврђује и улазак у другу деценију постојања кампа.
- Велику захвалност дугујем колегама који су највећи носиоци тог посла. Циљ нам је да деци приближимо математику која је кључ отварања многих врата у даљем животу ““ додала је директорка.
Учешће у кампу, који своја врата отвара у понедељак, 22. августа, од 10 часова, за све учеснике је бесплатан. За до сада пријављених четрдесет троје ученика из осталих градова Србије, као и БиХ, обезбеђен је бесплатан смештај, храна, материјал за рад. За разлику од њих, којима је улазница за камп био семинарски рад, ученици шабачких школа својим присуством на дан отварања обезбедиће место у кампу.
- Организујемо предавања из математике за ученике од четвртог до осмог разреда основне школе. Сваког дана имаће по четири часа математике, обиласке културних знаменитости нашег града и вечерња мотивациона предавања. Камп почиње у понедељак, 22. августа, у десет часова ујутру је свечано отварање, а часови почињу од једанаест сати. Предавачи су наши успешни ученици било из Математичке гимназије, било бивши ученици наше школе као и наставници из наше школе тако да ће их бити око двадесет. Све што је предвиђено за рад ученика у кампу је бесплатно, а рад предавача волонтерски као и сваке године на добровољној бази ““ истакао је наставник математике Владимир Михаиловић, члан Организационог одбора ЛМКШ поред директорке и Милоја Јоксимовића, некадашњег ученика школе и садашњег ученика Математичке гимназије.
Као и претходних година поред Градске управе града Шапца значај њиховог рада препознао је и Телеком Србија, вишегодишњи покровитељ и донатор.
- Град увек препозна добре иницијативе које долазе од стране школе. На тај начин жели да их подржи што финансијски, што медијски, да би, на крају крајева, имали што успешнију децу која ће кроз овај неформални, да кажемо и ваннаставни вид активности, успети да имају боље резултате у свом школовању ““ изјавио је Горан Стојићевић, помоћник градоначелника задужен за образовање.
Последњег дана кампа, у суботу 27. августа, одржаће се такмичење из математике, после кога ће, на свечаном затварању, бити додељена признања најуспешнијим такмичарима.
ВРШЊАЧКА ЕДУКАЦИЈА
Основни циљ кампа биће надоградња стечених математичких знања вршњачком едукацијом. Предавачи ће бити успешни средњошколци из Србије који су своја знања из математике и физике показали на разним такмичењима.
- Неки од предавача били су полазници овог кампа. Учешћем у улози предавача желе да му се одуже за оно што су добили похађајући га. Истовремено, стичу и искуство у предавању и презентацији знања тако да је корист обострана ““ рекао је ученик Математичке гимназије Милоје Јоксимовић, члан Организационог одбора и један од предавача.
О. Гавриловић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa