Инфо

11. август 2016.11. авг 2016.
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ СТРАНКЕ “ЗАЈЕДНО ЗА СРБИЈУ“™“™

ЈОШ ЈЕДНА ВУЧИЋЕВА НЕИСТИНА

Странка Заједно за Србију саопштава да је Александар Вучић на седници Народне скупштине Републике Србије, током расправе о предлогу нове Владе Републике Србије, изнео неистину да је Србија добила 175 милиона евра из ИПАРД програма, и за то је искључиви кривац Вучићев режим. Та средства јесу алоцирана, али српским пољопривредницима нису доступна за коришћење, јер по оцени ЕУ администрација још увек није за њихово повлачење оспособила систем Управе за аграрна плаћања Министарства пољопривреде, најважније институције у поступку акредитације Србије за коришћење претприступних фондова ЕУ намењених пољопривреди и руралном развоју.
ЕУ је у три посете ревизора, које су спроведене 2009, 2010. и 2011. године, дала одличне оцене за Управу, која је тада била у Шапцу и управо је издвојила као институцију која најбрже испуњава потребне критеријуме. Да режим успостављен у августу 2012. године није некомпетентно поступао, данас би наши пољопровредници имали на располагању по 50 милиона евра годишње за инвестиције.
Пресељење Управе за аграрна плаћања из Шапца у Београд огромна је грешка Вучићевог режима, а потпуна је неистина да је ЕУ иницирала то премештање. То је последица потпуног дилетантизма наших власти. А што је најгоре од свега, Влада данас не може ни приближно да каже када ће ове паре моћи да употребе наши сељаци и паори.
О подаништву и потпуној неспособности шабачких Напредњака овом приликом нећемо трошити речи. Они су већ дуже време предмет спрдње читаве српске јавности.
Председник ЗЗС Небојша Зеленовић ће Влади и надлежном министарству изнети конкретне предлоге о томе како да српска пољопривреда што пре дође до овог преко потребног новца. О томе ће јавност бити обавештена у најкраћем року, стоји у саопштењу странке “Заједно за Србију“™“™.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa