Инфо

11. август 2016.11. авг 2016.
У ТОКУ 10. МЕЂУНАРОДНА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „СРБИЈА ОЧИМА РУСКИХ СЛИКАРА“

БОГАТСТВО КОЛОРИТА СЛОВЕНСКЕ ДУШЕ

У организацији Друштва српско-руског пријатељства „Владимир Путин“, а под покровитељством града Шапца, десет сликара из Русије и Украјине од протеклог уторка гости су нашег града у коме ће до 29. августа имати прилику да стварају уметничка дела чији ће већи део бити дониран у хуманитарне сврхе
Када се на једном месту нађу људи из различитих крајева света, али сличне традиције и вере, коначан резултат може бити само нераскидиво пријатељство обојено богатством колорита словенске душе. Укратко тако би могли описати традиционалну Међународну колонију „Србија очима руских сликара“ у организацији Друштва српско-руског пријатељства „Владимир Путин“.
Овогодишња колонија, десета по реду, окупила је десет сликара из Москве, Јекатеринбурга, Уфе, Днепропетровска и Чебоксарија. Они су већ по доласку протеклог уторка изразили задовољство учешћем у колонији која је протеклих година постигла на квалитету. Зато и не чуди што је, по речима председника Друштва српско-руског пријатељства „Владимир Путин“ Слободана Николића, број заинтересованих већи од расположивог капацитета домаћина.
- Све ове године се пријављује знатно већи број сликара који би учествовали на овој престижној колонији. Шабац је самим тим постао град српско-руског пријатељства и предводник по питању представљања руске културе ““ изјавио је Николић.
Прве скице већ су се обликовале у главама гостију који су свесрдно прионули на рад. Планирани обиласци града и околине само ће допринети сликарском духу.
Као и претходних година део радова насталих на ликовној колонији биће дониран школама у којима се изучава руски језик, као и Хуманитарном удружењу „Ана“ које ће организовати аукцију. Сва средства биће усмерена ка социјално-угроженима о којима ово Удружење несебично брине.
УЧЕСНИЦИ
Од 16. до 29. августа на Ликовној колонији „Србија очима руских сликара“ ствараће Наталија Гартман и Надежда Булатова из Јекатеринбурга, Сагит Гималтединов, Светлана Чистјакова, Викторија Самарина и Расим Нисбулин из Уфе, Нина Никоненко из Днепропетровска, Виктор Зубко и Данијела Рјабичева из Москве, и Ирина Чипенко из Чебоксарија.
О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa