Инфо

11. август 2016.11. авг 2016.

ЧИВИЈШКИ ХОРОСКОП

ЛАВ
Ви сте срећан човек. Као представник велике силе, знате ко су министри који “навијају“ за вас. Ако је то, нпр, половина Владе, а она друга половина је од оних других, нама је лепо. Као у оно Титово време ““ леви жмигавац, па скренемо десно. Наш народ је некако ближи вама, али бројке се разликују од емоција. Нема неке велике инвестиције од вас ка нама, никако ни тај Фијат да вам “увалимо“. Ево и Кинези долазе у великом броју, и Швеђани, а о Америма и Немцима да не говоримо. Само се ви уздате више у љубав него у динге, лову.
ДЕВИЦА
Неће вама да доакају ни фантоми, ни фамозни станови у Бугарској, ни онај Весић, већ ““ рођена жена. Требало је на време да размислите о свему. Ајде што вас је оптужила за малтретирање, или узнемиравање, него што је признала да је морала да заобилази истину у вези са вашом имовином. На шта ће то све да изађе, то нико не зна, али да је добро, није. Узмите мало предаха, добро размислите, и пресеците. Можда је стварно решење да се повучете на неки резервни положај. ОН вас и даље готиви и то морате да искористите.
ВАГА
Од вас можемо да очекујемо све. Некако смо се навикли на те зарђале кашике, поливања водом, паљење застава, а сада морамо да се припремамо за нову дисциплину која подразумева министарку и копље. Благо вама, јер нису кренули сви живи да вас нападају, као ономад Гашића када је покушао да испадне духовит са новинарком. Вама са министарком иде од руке, њу нема ко да брани, а то што вас је назвала простаком, за вас је убод комарца који није заражен вирусом Западног Нила.
ШКОРПИЈА
Ви сте неуморни. Постали сте већи стручњак за хрватско питање од оног Ратка Дмитровића, директора и глодура “Вечерњих новости“. Да ли се икада уморите. Има ли у том вашем министартсву неки проблем који можете да решите и да, за име Бога, престанете да се препирете са драгим нам сусједима. Да парафразирамо ваш омиљени стрип, који је, колико се сећамо, излазио на ијекавици ““ ако каниш бити министар за рад, престани се бавити Хрватском.
СТРЕЛАЦ
Били сте у дебелој илегали, малте не смо и заборавили на вас. А, онда та прича о Милошевићу вас је танула и морали сте да одреагујете. Можда нисте изабрали право поређење, јер не да ми нисмо Немци, него смо далеко од њих светлосним годинама. Тако да ништа ново нисте рекли. Само сте нас мало подсетили на себе. Него, наставите слободно да живите удобним умировљеничким животом који вам је обезбедила коалиција са ЊИМ и Нафтна индустрија Србије.
ЈАРАЦ
Опустили сте се. Не смете то да дозволите. Мислите да ако сте опстали у Влади и још задржали исте позиције, да можете да нервирате ЊЕГА враћањем у тамо неке деведесете. Што нисте бранили Милошевића када је требало, него сте се сада сетили. Није хтео из Хага ни Нову годину да му честитате, а сада га “селите“ из Пожаревца у Алеју заслужних грађана. Покрите се ушима и бавите се својим послом да га не преузме Вулин.
ВОДОЛИЈА
Лепо смо апеловали на вашу савест да се што пре вратите из тог далеког Рија како би се прекинуо тај баксузлук, и видите и сами да је уродило плодом. Мада има оних који тврде да ваш и боравак фрст лејди на трибинама током Олимпијских игара, не може да буде разлог за велико посрнуће доброг дела наших спортиста, нека сте ви нама дошли. Ето и медаље, а биће их још, видећете.
РИБЕ
Лепо вас је кренуло. Швеђанин, па Амер, делили се и поклончићи. Можда је требало ону оклагију паметније да искористите уместо да је поклоните шведском премијеру. Чисто мало васпитно, по вашем првом потпредседнику. Он ће сада да спомиње Милошевића, и да га рехабилитује, и да му диже споменике. Овде само ви можете да дижете споменике. Ви сте се лепо „издували“ тих деведесетих и сада вам нису потребни ти рестлови. Прави Европејац, љуби га Ангела.
ОВАН
Тако то бива када вас пред милионским аудиторијумом ОН опомене да не гледате у телефон док ОН говори експозе. Наравно да ћете смислити најгенијалнији шлихт, већи чак и од оног нашег шабачког “милиметра и секунди“. Такво генијално опажање да је експозе раван научном делу, требало би да је и ЊЕГА оборило са ногу. Пред вама је светла будућност, једино ако је не угрози она колегиница која је предложила да је тај исти експозе, пардон, научно дело ““ штампа.
БИК
Са вама нема шале. Прескачете све препреке и баријере, и не дајете да вас било ко поремети. И не плашите се никога. Идете толико далеко да сте чак и признали да сте 5. октобра викали: “Готов је“. То вам Вулин и Дачић не праштају, али ви, ипак, мало боље разумете визионарски поглед ВОЂЕ. А, и онај мали Ђука, дође вам као камен?ић у балетанкама. Нешто слично чварку који је имао Милошевић својевремено.
БЛИЗАНЦИ
Нисте ви случајно из Лазе Лазаревића кооптирани у Владу Србије, и још на место без портфеља. На жалост, биће за вас пуно посла са колегама. За почетак би могли мало да диј?гностицирате вашег партијског шефа да би што дуже опстали у том кабинету. Препишите и оном Вулину неки “кроатек“, да се мало примири и да коначно крене да се бави социјалом, радом и запошљавањем. Пред вама је буран период и сви се уздамо у вас.
РАК
Неко би рекао да је просто немогуће да ви некога назовете мајмуном, па макар то била и посланица СРС. Али, ето деси се и најбољим младим лавовима напредне странке. Морате да се обуздате и да схватите да сте ви потпредседница у напредној, а не у радикалној странци. Да сте били са ЊИМ ономад у радикалној, не би сметало тада ни да зафрљачите неку стару ципелу. И још нешто, то извињење неће много да омекша радикале. Живи били, па видели.
ПС. У овом тексту нисмо спомињали руског амбасадора у Србији Александра Чепурина, Синишу Малог, Војислава Шешеља, Александра Вулина, Вука Драшковића, Ивицу Дачића, Томислава Николића, Александра Вучића, Александра Мартиновића, Зорану Михајловић, Славицу Ђукић Дејановић и Марију Обрадовић.
Ненад Кулачин

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa