Инфо

11. август 2016.11. авг 2016.
Санација путне инфраструктуре у Крупњу

ПУТЕВИ СПАЈАЈУ ЉУДЕ

Завршетак радова на путу Крупањ-Љубовија до краја месеца. Скраћење времена путовања на релацији Шабац-Крупањ-Љубовија и даље ка Јужном Јадрану
На велику радост житеља суседних општина Крупањ и Љубовија, после вишедеценијских напора, од 23. јуна ове године изводе се радови на побољшању државног пута другог реда бр. 137 на релацији Крупањ-Грачаница (Љубовија), деоница: Ракићи-Рамићи дужине Л=6.05 километара. Процењена вредност је до милион динара без пореза на додату вредност а радове финансира Канцеларија за управљање јавним улагањима средствима из Фонда солидарности Европске уније. Рок за заврешетак радова је 29. август 2016. године, инвеститор ЈП „Путеви Србије“, а извођач Предузеће за путеве „Ваљево“.
Планирано је да постојећу трасу са туцаничним и земљаним застором ширине до пет метара замени потпуно нова асфалтирана деоница пута савременог профила са банкинама и ивичњацима ширине до девет метара. Одводни канали не постоје што има за последицу перманентно еродирање и деградацију коловозне површине. Из тих разлога било је потребно одговарајућим реконструкционим захватима побољшати постојеће стање пута у погледу проходности и безбедности саобраћаја као и одводњавања.
У овом тренутку на терену је стално ангажовано око пет багера док је у почетку извођења радова тај број био дупло већи. Најпре је вршен ископ материјала за проширење пута и израда пропуста за воду. Што се остале механизације тиче тренутно је 15 камиона ангажовано на ископу и развожењу материјала, булдозер, дробилично постројење и минерска екипа која изводи радове у својој струци. Све укупно око 100 људи ангажованих на изградњи пута.
Од шефа градилишта испред ПЗП „Ваљево“ Вељка Мојсиловића сазнајемо да радови иду према унапред утврђеном плану, изузев на деоницама где постоје нерешени имовинско-правни односи, као и на деоницама где се приликом извођења радова јављају нова клизишта. Тренутно се изводе радови на припреми тампона за асфалтирање, а затим долази израда ивичњака и дренаже.
До завршетка радова алтернативни путни правац из правца Крупња према Љубовији је преко Мачковог камена и Великог Мајдана према Селанцу и Љубовији.
КРАЋЕ ПУТОВАЊЕ КА ЈАДРАНУ
Наведени путни правац повезује регионалне центре на западу Србије и служи за повезивање мањих насеља у региону Лознице. Изградњом деонице Крупањ-Грачаница се постижу позитивни ефекти у растерећењу пута Лозница-Мали Зворник-Љубовија-Бајина Башта као и скраћење времена путовања на путном правцу Шабац-Крупањ-Љубовија и даље ка Јужном Јадрану.
Душан Жугић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa