Инфо

21. октобар 2010.21. окт 2010.
ШЕСТ ГОДИНА ОД ТОПЧИДЕРСКОГ УБИСТВА

ДУГ ПУТ ДО ИСТИНЕ

Ни шест година после убиства гардиста у Топчидеру, случај није разјашњен. Јанко Јаковљевић, из Беле Реке, верује да ће ускоро истина изаћи у јавност
Драган Јаковљевић и Дражен Миловановић, убијени су у Топчидеру пре шест година а ни до данас се не знају прави мотиви. О овом случају јавност је подробно упозната, од настојања појединаца у војном и државном врху да наведу причу на то како су гардисти пуцали један на другога, па до ко зна још чега што је одвлачило од истине и стварности. Ипак све инсинуације показале су се као неосноване вештачењем у Немачкој и Америци, као и обновом процеса, односно есхумацијом, када је доказано да је на њих пуцао неко трећи. И читава прича, ево већ годинама, врти се око тог трећег, ко је. Уз бол за изгубљеним сином Драганом, Јанко Јаковљевић из Беле Реке, носи и непребол лажи која прати цео случај.
- Ми смо се огласили већ више пута у односу на државу, стварно је срамотно што и после шест година нема истине, мада је свима јасно шта се десило. Очекујемо, Драженов отац и ја, да ће се ускоро одговорни и огласити. Коначно и морају јер то им је један од услова за улазак у Европу - каже огорчени Јанко Јаковљевић.
По најновијим сазнањима Тужилаштво је у последње време саслушало још неколико сведока који се раније нису појавили у процесу а који су од великог значаја за разјашњење случаја. Случај је препуштен Првом општинском суду у Београду, а на питање шта је са Војском, Јаковљевић само каже „Из војске се нико не оглашава нити их ко терети“.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa