Инфо

11. август 2016.11. авг 2016.
НАСТАВЉА СЕ ТОПЛИФИКАЦИЈА ШАПЦА

ОБИМНИ РАДОВИ У ЦЕНТРУ ГРАДА

У новој грејној сезони читав стамбени и пословни простор у Шапцу у систему даљинског грејање загреваће се природним гасом
Прошле среде почели су обимни радови на вреловодној мрежи у центру града, захваљујући којима ће мрежа даљинског грејања бити проширена на простор где се налази једина котларница у граду која за грејање стамбеног и пословног простора користи мазут. Ускоро, потрошачи у овом делу града ће се, попут осталих Шапчана, грејати на природни гас.
- Са радовима смо почели у улици Трг ђачког батаљона. Пресецамо улицу Кнез Иве од Семберије, те ћемо кроз Велики парк и Кнез Михаилову улицу стићи на локацију где се налази котларница. Радиће се и један мањи крак, у улици Краља Милана, до зграде „Грм“. Поред радова на вреловодној мрежи, планирамо да у свим зградама које тренутно за грејање користе капацитете котларнице у улици Јанка Веселиновића поставимо аутоматизоване топлотне подстанице. План је да таквих подстаница буде шест. По завршетку повезивања мреже и система даљинског грејања на месту старе котларнице биће постављене две нове подстанице. Котларница се уклања и због аерозагађења, што није ни чудно јер се у овом постројењу као енергент користио мазут. Са почетком грејне сзоне овде више неће бити загађења, а нове подстанице ће вреловодном мрежом бити повезане са постројењем на Тркалишту, наводи инжењер Златко Љубисављевић из ЈКП „Топлана Шабац“.
Нова мрежа допринеће лакшем повезивању будућих корисника и комбинованом грејању захваљујући различитим изворима енергије.
- Уколико би се на локацији будућег „Сава парка“ направило постројење које ће користити обновљиве изворе енергије, нова мрежа даљинског грејања ће бити у стању да апсорбује ту енергију. Пречник новог вреловода је направљен тако да може у контра смеру да снабдева потрошаче, односно у смеру ка топлани на Тркалишту, објашњава Љубисављевић.
М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa