Инфо

11. август 2016.11. авг 2016.
РЕКОНСТРУИСАН МОСТ У ЦУЉКОВИЋУ

ОБНОВЉЕНА ВЕЗА У ПОЦЕРИНИ

Средствима из Фонда солидарности Европске уније, посредством Канцеларије за управљање јавним улагањима, обновљен је мост у Цуљковићу.
У поплавама 2014. године Добрићка река оштетила је мост који од Цуљковића води ка Грушићу толико да је прелаз преко њега био практично немогућ. Град Шабац и Дирекција за путеве због тога су код Канцеларије за управљање јавним улагањима аплицирали за средства из Фонда солидарности Европске уније. Фонд је одобрио четири милиона динара зе реконструкцију пута који је званично отворен прошлог четвртка.
- Оштећења на мосту су прекинула комуникацију између Цуљковића и Грушића, али су и онеспособила пољопривреднике да долазе до својих њива. Дирекција за путеве града Шапца конкурисала је за средства код Владине Канцеларије за управљање јавним улагањима. Када су нам средства одобрена, Град Шабац је преузео свој део обавеза а резултат тих радова је мост, дугачак седам, а широк шест метара. Радове је извела шабачка фирма „Њест-градња“ - навео је Миодраг Филиповић, директор Дирекције за путеве.
Мештани Цуљковића задовољни су што након две године поново имају несметану комуникацију са другим селима у околини.
- Добрићка река нам је у прошлости задавала доста проблема. Можда изгледа веома питомо, али уопште нија тако, јер има дугачак слив, што доводи до озбиљних проблема када дође до обилних падавина. Мост је више пута до сада био озбиљно оштећен, а последњи пут у поплавама пре две године. Саниран је више пута, али је ово реконструкција на коју смо дуго чекали и која ће решити проблем са којим смо се суочавали - навео је Драган Вујковић, одборник у Скупштини града Шапца из Цуљковића.
Вредност радова на реконструкцији моста износи четири милиона динара. Мештани се надају да више неће имати проблема са преласцима преко моста.
М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa