Инфо

18. август 2016.18. авг 2016.
ОТВОРЕН 11. ЛЕТЊИ МАТЕМАТИЧКИ КАМП У ОШ „НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ“

БЕЗ ОДМОРА ЗА МАЛЕ ГЕНИЈАЛЦЕ

Љубитељи математике, њих двеста узраста од четвртог до осмог разреда, из целе Србије, БиХ и Шапца протеклог понедељка присуствовала првим часовима. И ове године бесплатни камп подржали град Шабац, Телеком Србија и Компанија „Мицрософт“
Добродошлицу деци, учесницима 11. Летњег математичког кампа, протеклог понедељка упутили су на отварању директорка и запослени у ОШ „Николај Велимировић“ и Немања Пајић, председник Скупштине града.
- Прво да пожелим добродошлицу свима онима који су дошли у град Шабац са стране и изразим дивљење свим ученицима који су спремни да у време када други одмарају уђу у учионице и раде. Ви сте се одважили да унапредите своје знање и да се усавршавате. Зато сам поносан, као и град, на овај камп. Зато смо поносни и од првог тренутка смо уз вас. Град Шабац доста улаже у школство, награђујемо најбоље ученике и њихове наставнике који заједно са њима раде, да би остварили добре успехе. Такође смо поносни на то какаве резултате наши ученици бележе. Кад чујем за све ове домете можете једно сигурно знати а то је да сте на правом месту и да ћете сигурно отићи са неким знањима која ће вам убудуће користити. Драго ми је да је кмап одржив и да се нове генерације враћају и да поделе знање које су на овом кампу некада давно стицале ““ рекао је окупљенима Немања Пајић.
Ентузијасти, на челу са идејним творцем Миољубом Исаиловићем, наставником математике, пре десет година кренули су да стварају камп који је прерастао и у међународни. Од двадесет ученика у једној учионици до данашњих 200, преваљен је значајан пут.
- Овај камп је замишљен тако да стичу знање из математике, другарства, познанства. На овај начин деца себи крче пут ка даљем успешном раду и школовању ““ изјавила је Мирјана Обрадовић, наставник математике.
Препознавши значај овог кампа, поред града Шапца и Телеком Србије, већ четврту годину подршку даје и Компанија „Мицрософт“.
- Ово је један сјајан начин да деца и током лета наставе да развијају и надограђују своје знање из математике, да поред неке школске активности ово им да мало већу слободу да уче неке нове ствари, истражују и у опуштеној атмосфери се играју са математиком и решавају задатке ““ рекао је Немања Милић из „Мицрософт“ уверен да међу овом децу има и будућих програмера.
Међу двеста школараца овог пута нашло се и њих четрдесет троје из осталих градова Србије, као и БиХ. До суботе, када ће бити додељена и признања најуспешнијима на такмичењу из математике, поред дневних часова биће организована и вечерња мотивациона предавања.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa