Инфо

18. август 2016.18. авг 2016.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: КОНФЕРЕНЦИЈА ОО СНС

ОПШТИНА ОШТЕЋЕНА ОКО 10 МИЛИОНА

ОО СНС Владимирци је одржао конференцију за новинаре а, поводом сумњивих уговора по речима председника ОО Милорада Милинковића, потпредседника Рада Ковачевића и начелника привреде, финансија и урбанизма Здравка Перића.
Прва је била по актерима спорни уговори о изградњи спортских терена у селима Каона и Суво Село.
- У поступку јавне набавке за избор најповољније понуде за рок од 20 дана у извођењу радова фирма „Сигма ауто ДОО“ је добио предност и урадио послове, а радове је платила у селу Каона ОШ “Жика Поповић“ 497.000 динара без ПДВ а потом је актуелна власт извршила изградњу истог терена у селу Каона. Без конкуренције у поступку јавне набавке и то авансно фирма Сигма ауто ДОО је прибавила око 1.400 динара, каже председник ОО СНС Владимирци Милорад Милинковић у обраћању присутним представницима медија.
На копање бунара број седам у Риђакама осврнуо се потпредседник ОО СНС Раде Ковачевић.
- Бунар је коштао ни мање ни више око осам милиона динара. Копала је фирма Морава из Велике Плане али узалудан посао јер резултата није било тек по буџет општине од речених осам милиона динара. То је само један од послова које су у свом стилу завршили, рекао је Ковачевић.
Начелник привреде, финансија и урбанизма Здравко Перић је подсетио на посао са набавком контејнера и канти за потребе општине.
- Године 2011. за набавку контејнера од СЗТР ПРОКОН ИНЂИЈА авансно је плаћено 1. 497,066 динара али роба никада није испоручена. Било је начина да се то уради али зашто није знају они који су тада и о том послу одлучивали, додао је Перић.
На крају обраћања седмој сили речено је да је бивши начелник Управе са рачуна општинске управе (путем картице) подизао новац који никада није оправдао и плаћао трошкове репрезентације у износу од 270.000 динара. Из канцеларије ОО СНС Владимирци најављено је и расветљавање других послова из тог периода.
С.К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa