Инфо

18. август 2016.18. авг 2016.
ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ ““ 2. КОЛО

ЗЕМУН У ЦРВЕНО - ЦРНОМ

ФК “ЗЕМУН“ ““ ФК „МАЧВА“ 1:3 (0:1)
Стадион Земуна, гедалаца: 1.000. Главни судија: Чоловић (Рашка), Помоћници: Џоровић (Крагујевац) и Николић (Пожаревац). Стрелци: Стировић у 82. минуту за Земун, Станчетић у 10, Лазаревић у 78 и Мемедовић у 83. минуту за Мачву. Жути картони: Божовић (Земун); Матић, Јеремић, Ристивојевић, М. Пејовић (Мачва).
ЗЕМУН: Кировски, Божовић, Радовановић, Ђокић, Шуберт, Луковић (од 46. Димић), Љубомирац, Ивеља (од 25. Бангура), Сотировић, Османагић, Ињац (од 66. Бељић), ТРЕНЕР: Беквалац.
МАЧВА: Пејовић М. Пејовић Ф. (кап), Благојевић, Лазаревић, Ристивојевић, Ивић, СТАНЧЕТИЋ (од 90. Ратковић), Обровац, Матић (од 85. Ђукић), Јеремић, Милосављевић (од 69. Мемедовић), ТРЕНЕР: Роган.
Вероватно нема навијача Мачве који не би био задовољан бодом из „Горње вароши“, али су фудбалери овдашњег клуба свима поклонили другу победу, три бода и лидерску позицију на табели. Они су поклонили навијачима победу, али у београдском предграђу њима ништа није поклоњено, већ су одличан резултат остварили потпуно заслужено.
Земун је био фаворит, али да неће ићи све по плановима домаћина, постало је јасно у 10. минуту када је Станчетић нашао пролаз међу тројицом дефанзиваца Земуна и одличним ударцем лопту послао у мрежу. Како се и очекивало, Земун је кренуо нешто офанзивније, али то није донело панику у редове Шапчана. У јеку напада, Мачва је створила две добре контре где је завршни пас прекидао успешну акцију. Прву велику прилику, Земун је имао у 39. минуту, када је Османагић шутирао преко гола после грешке Лазаревића. У другом делу виђено је неколико незгодних удараца са обе стране, али није било превеликих узбуђења. Да победа није сан, већ реалност, потврдио је управо Лазаревић. Његова специјалност су слободни ударци, а прилику са 18 метара није пропустио. У 78. минуту 0:2. Прошло је свега неколико минута када је Сотировић коначно савладао Пејовића. Још су Земунци били у радости и планирању тоталне офанзиве у завршници, када је лопта кренула са центра, а брзоноги Мемедовић искористио прилику за коначних 1:3.
Јесу прошла само два кола, али је лепо гледати у табелу и уживати. Обавеза свих у клубу је да пруже максимум следећег викенда против Пролетера из Новог Сада, како би на врху и даље стајала „црвено ““ црна“ застава.
ОСТАЛИ РЕЗУЛТАТИ: Инђија ““ Слобода 0:1; Пролетер ““ Бежанија 2:1; Колубара ““ Јагодина 1:1; ОФК Оџаци ““ Будућност (Д) 1:1; БСК ““ ОФК Београд 2:1; ЧСК ““ Синђелић 0:0; Раднички (П) ““ Динамо (В) 5:1.
ОМЛАДИНЦИ ДВА ОД ДВА
После стартног пораза од нишког Радничког, омладинци Мачве остварили су две победе претходне недеље. Најпре су победили, у Ваљеву, „Раднички“ 2:1, а потом, за викенд, на свом терену, Локомотиву из Београда 2:0. Следи гостовање Бродарцу.
Д. Б.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa