Инфо

18. август 2016.18. авг 2016.

ЧИВИЈАШКИ ХОРОСКОП

ЛАВ
Да вам је неко рекао да ћете бити директор Поште, али целе, не оне у Врњачкој Бањи, ви би сте га ваздуплоховом послали у три лепе. А, сада ћете тим истим ваздуплохом да шаљете пошту широм Србије и остатка света. Тако кажу звезде. Мора да се и ви негде ухлебите, дуго сте без посла. Многи постали министри, чак и онај Кркобабић, а ви? Полако, засијаћете ви у пуном светлу. До тада, наставите за мезо терапијом и осталим третманима улепшавања.
ДЕВИЦА
Нисте ви ни мало наивни, да не кажемо невини, као што изгледате. Много волите свој посао. Па, ко га не би волео. Сваког првог у месецу легне пет хиљада еврића у динарима на рачун, мало се да за странку, а остатак оде на фризуру, рам за наочаре, крпице, и нешто претекне. А, инфлација се не помера. Још када би знали шта се дешава са златом којег нема, била би милина. Наравно да би волели још једна мандат. Биће, без секирације. Ипак сте ви заменик председника СНС у замрзнутом статусу.
ВАГА
Пред вама није баш најповољнији период. Долази време у којем баш нећете моћи да се снађете, пошто је ОН наредио да се више не реагује на изјаве које долазе од наших суседа, Хрвата. Потврдили сте да сте добар војник и да ћете слушати ЊЕГОВА наређења. Шта ћете ви сада да радите, то нико не зна. Имате велики ресор, пронађите неку занимацију ““ рад, запошљавање, социјала, има ту доста тога, време је да се упознате са оним за шта вас народ плаћа. Хрвати мало могу да се опусте.
ШКОРПИЈА
Добили сте диплотаски пасош и идете на пут. Где? Па, наравно у Хрватску. Ено Колинде, чека вас са све раширеним рукама. Мисија је пред вама, а ви сте, како сте и сами рекли ““ велики мисионар. Да ли ће вас тамо дочекати са цвећем или са лисицама, као што прете, видећемо сви. Можда понесете неку од оних застава које сте палили. Али по свој прилици биће оно: “Тресла се гора, родио се миш“. Нећете ви кренути на тај пут.
СТРЕЛАЦ
Било би много добро да убудуће не провоцирате народ причом о висини своје плате. Ало бре, председник Самосталног синдиката Србије има плату од 142.000 динара. Та плата је већа и од ЊЕГОВЕ плате, и плате Томе и министара. Па, шта ви радите? Да се не борите можда за радничка права? И на све то, разумете раднике и њихове муке. Еј, Србијо. Покријте се ушима у мишију рупу за вјек и вјеков, амин.
ЈАРАЦ
Ви се сте много заиграли и никако да станете. Узмите банану, предахните мало. Као да вам је шеф Слободан Милошевић, а не ОН. Сада се и свађате са Вуком и Расимом. Ајде онај први више није ни битан, али овај други се много боље котира у ЊЕГОВИМ очима од вас. Прави сте јарац. Само гурате по свом, а када треба, нигде вас нема. Све би било ок када бисте мало оладили. Питајте другарицу Славицу да вам препише неки смирић. Вредело би.
ВОДОЛИЈА
Мала је вама то сатисфакција да примите заједно са Драгицом освајаче медаља из Рија у Председништву, када нисте могли да на лицу места присуствујете писању историје. На срећу, пре свега тих великана српског спорта, одлучујуће битке за медаље пратили сте крај малог екрана. Рекли сте да не умете да им кажете ништа друго сем: „Хвала“. Неко рече да сте завршили прави факултет можда би успели да изрекнете још нешто, али нека, имате још четири године да вежбате за наредне Олимпијске игре. Ипак, не. Добиће Србија ваљда новог председника у међувремену.
РИБЕ
Ви се озбиљно намећете да астролозима отмете ово мало хлеба што им је преостало. Уболи сте да ће Србија да освоји осам медаља и то чак три пута, а за четири године читавих 15. Лако вам је било да прогнозирате када се Тома вратио из Рија, а за Токијо, свака част. А, то што сте чак 21 пут споменули реч “олош“ на једној конференцији за штампу? Штета што та олимпијска дисциплина не постоји. За сваки случај, на следеће конференције за штампу понесите још коју марамицу, много се знојите.
ОВАН
Нико није очекивао да ћете да повучете тај потез. За шест година четири медаље, мало ли је. Е, када би се и онај мали угледао на вас. Урадили сте шта сте могли, обезбедили све што сте могли, чак је и ОН морао неколико пута да вас спомене у позитивном контексту. Сада се као господин човек повлачите са свим ловорикама које сте заслужили. Потез достојан у најмању руку поштовања.
БИК
Освојили сте све што сте могли да освојите на овом свету, а са изјавом коју сте дали натерали сте и ЊЕГА да за своје чланове каже да су “олош“. То није ником пошло за руком. Нисте ви ништа лоше рекли, само једну велику истину. Ко хоће замислиће се, ко неће ““ послаће керове на вас да лају. А, оно ““ браво мајсторе и остало, не верујте много. Ви сте цар, мајстор, немојте да се бавите глупостима. Керови лају, каравани пролазе.
БЛИЗАНЦИ
Ала сте се ви расписали. Мало, мало па напишете коју реч, тј. отворено писмо. Ено, Сорош не може данима да дође себи од писма које сте му послали. Човек пред шлогом. Ви сте одувек били силни, а сада сте баш јаки. Сваком знате да се наместите, али како сте се ЊЕМУ наместили, свака вам част. Мира плете у Москви и сигурно се пита: “Шта смо ми то створили? Да је овакав био, мој Слоба би још био председник“. Ви сте једини који се не брине да ли ће ова власт једнох дана да оде. Ако и оде, ви ћете се опет наместити коме треба.
РАК
И поново да Србија испашта због вас. Не иде то. Што нисте реформисали предузеће на чијем сте челу и са тог чела нико жив не може да вас помери. Шта ви уопште и радите сем што примате плату која је астрономска и за много богате земље. Уживели сте се у то ““ кинта, скупа кола, одела, старлете. Треба мало да се и ради. За час посла може да се све изокрене. Није на одмет бити обазрив.
ПС. У овом тексту нисмо споменули Зорана Бабића, Јоргованку Табаковић, Александра Вулина, Војислава Шешеља, председника Самосталног сидиката Љубисава Орбовића који прима плату од 142.000 динара, Ивицу Дачића, Томислава Николића, Александра Вучића, Драгана Ђиласа, Андрију Прлаиновића, Жељка Митровића и Душана Бајатовића.
Ненад Кулачин

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa