Инфо

21. октобар 2010.21. окт 2010.
СИНДИКАЛЦИ ШАБАЧКЕ БОЛНИЦЕ ПРЕД ПОТПИСИВАЊЕМ КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА

НЕ ОДБАЦУЈУ ПРОВЕРЕНА РЕШЕЊА

Председница синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Србије, др Бранислава Планчак посетила синдикалну организацију Опште болнице Шабац. У току потписивање колективних уговора са послодавцима. Права из уговора договарају се са менаџментом, али не смеју бити мања од оних која је предвидео закон. Стара решења из синдикалне праксе, ако су давала добре резултате, не треба одбацивати. Синдикат ће подржати иницијативу за повлачење закона о пензионом осигурању из скупштинске процеду
У петак, 15. октобра, у Општој болници Шабац одржан је састанак организације синдиката запослених у здравству. Састанку су присуствовали др Бранислава Планчак, председница синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Србије, др Јасмина Маринковић, неуролог, председница синдиката Опште болнице Шабац и др Митко Брајић, начелник трансфузије у Општој болници и председник Окружног одбора ове синдикалне организације. Састанак је био отворен за јавност.
Оцењујући на почетку рад синдикалне организације у шабачкој болници, др Бранислава Планчак је истакла да ова синдикална организација ради добро и похвалила успешну сарадњу синдиката са менаџментом Опште болнице. Без те сарадње, по њеним речима, нема ни доброг рада у здравству, ни развоја здравствених услуга, ни права запослених.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa