Инфо

21. октобар 2010.21. окт 2010.
ПРЕЗЕНТОВАНА СТУДИЈА О ОПРАВДАНОСТИ ИЗГРАДЊЕ ЛУКЕ

ШАБАЦ ХОЋЕ ЛУКУ

Изградња луке у Шапцу је исплатива инвестиција - показала је Студија о оправданости изградње овог објекта коју је урадило предузеће ЕХТИНГ, а финансирала Америчка агенција за међународни развој
Шабац ће градити луку и како се чуло, пре два дана на презентацији Студије о оправданости изградње овог пројекта, почетак радова могао би да се догоди 2013. године. За коначну одлуку о овом инвестиционом подухвату била је неопходна, управо, Студија о оправданости изградње луке. Реч је о једном веома озбиљном и прецизно урађеном документу чију је израду финансирала Америчка агенција за међународни развој, а урадили стручњаци “ЕХТИНГА“, предузећа за пројектовање, инжењеринг и консалтинг у хидротехници и грађевинарству.
- Цео овај посао смо започели да би Шабац направили атрактивним градом за потенцијалне инвеститоре. Поред северозападне зоне у коју је уложено много труда и новца, лука је други сегмент на коме ћемо интензивно радити, како би обезбедили бржи економски развој и што је најважније смањили незапосленост, рекао је Милош Милошевић.
Руководилац пројекта Драгана Миленковић је говорила о садржају Студије о оправданости изградње луке, нагласивши да у овом документу ништа није препуштено случају, већ да су прецизно анализирани сви сегменти у 13 поглавља.
Дошли смо до сазнања да је исплативо ући у овај посао. То су показале анализе о протоку роба, посебно у будућности, а ценили смо и чињеницу да ће река Сава бити рехабилитована и да је проглашена међународном. Најповољније је да се лука гради на локацији Робно транспортног центра, због добрих саобраћајних веза, близине Београда и Новог Сада. Израчунали смо, рецимо, да ће у Шабац стићи или из њега отићи 2035. године 1.577.000 тона роба, а од тога преко луке 700.000 тона, истакла је Драгана Миленковић.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa