Инфо

Берза

  • brcs 1.458 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 5.793 ▼ -0,12%
  • impl 3.700 ⚫ 0,00%
  • inim 3.500 ▼ -7,89%
  • lsta 545 ⚫ 0,00%
  • niis 550 ▼ -0,18%
  • omol 800 ⚫ 0,00%
(18. август 2016.)
У ОШ „МАЈУР“ ОДРЖАНА 2. ЛЕТЊА ШКОЛА ОДБОЈКЕ, ЕНГЛЕСКОГ И СРПСКОГ ЈЕЗИКА

КРОЗ ИГРУ ДО ЗНАЊА

Под мотом „Кроз игру до знања“ од 15. до 18. августа одржана је 2. Летња школа одбојке, енглеског и српског језика у Основној школи „Мајур“ у Мајуру, чији је рад подржао и град Шабац. Идеја да се до знања може стићи и ван школског часа, како је истакао наставни кадар, показала је своје утемељење и ове школске године. Тридесетак ученика из шабачких основних школа, већина из Мајура, дружила се са новим изазовима одбојке, енглеског и српског језика.
Двосатно одбојкашко уживање било је увод у три часа енглеског и српског језика чија се посебна вредност огледала у разматрању савремених филолошких феномена са становишта поменута два језика.
- Овакав компаративни приступ код полазника побудио је истраживачки дух који неће трајати само током ове летње школе. Језички изазови и у једном и у другом језику разматрани су на начин који подразумева знање и искуство ученика основне школе. Све то учврстило је уверење код ученика да се тимским и мултидисциплинарним радом стиже много брже до решења и најсложенијег проблема. А то је оно што будућност од младе генерације тражи. Нисмо сигурни да знамо која ће занимања постојати за десет година, али истраживачки дух, креативност, тимски рад и посвећеност циљу су темељне идеје сваког будућег занимања. То је био и биће циљ наше Летње школе. Оствареност постигнутог види се кроз заинтересованост и задовољство ученика који су били део свега овога ““ поручили су идејни творци ове Летње школе и реализатори Јелена Станковић, наставник енглеског језика, и Петар Симић, наставник физичке културе, као и њихове колегинице, наставнице српског и енглеског језика, Вера Марђокић Симић и Марија Богдановић.
О. Г.

Најновији број

6. август 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa