Инфо

18. август 2016.18. авг 2016.
ЈУБИЛАРНА ИЗЛОЖБА МАЛОГ ФОРМАТА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

ЧЕТВРТ ВЕКА ТРАЈАЊА

У галерији Културног центра, у понедељак је отворена Изложба малог формата која ове године обележава јубилеј, двадесет и пет година постојања. Тематски без ограничења, а са граничних 20 цм у габаритима слике, цртежа, акварела, скулптуре, поставка представља изазов за уметнике.
Ове године је на конкурс приспело 256 радова од 177 аутора, а трочлани жири у саставу историчара уметности ““ Оливер Томић, Филип Ковачевић и Соња Петровић Јагић, одабрао је 134 рада од 104 аутора.
- Четврт века је за нас велика част и посебно задовољство. Кроз различите ликовне дисциплине ““ цртеж, сликарство, скулптуру, графику, примењену уметност и дизајн, уметници су на самосвојан начин презентовали своје индивидуалне поетике. Квалитет је на веома високом нивоу, посебно нас радује што се сваке године увећава број скулптура. Ова изложба је интернационална, јер имамо уметнике из Кине, Републике Српске, Хрватске, Енглеске, што јој даје додатни квалитет, изјавила је Јагићева.
Овогодишња награда је равноправно подељена између Драгана Тодоровића (Крагујевац) за дигитални принт и Сање Сремац (Београд) за керамо скулптуру.
- Ово је моје треће учешће на овој изложби. Пресрећан сам због награде, посебно због чињенице да сам активно у ликовном свету тек последње три године. Иначе, моја истраживања која су везана за естетику микросвета, нечега што се дешава у јако малим просторним и временским скалама, презентована су у ликовној форми. Моји радови представљају енергију микросвета, каже добитник награде Драган Тодоровић, доктор физичких наука, који је своју љубав према природи и уметности спојио и преточио у ликовну форму.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa