Инфо

18. август 2016.18. авг 2016.
Активности Црвеног крста Крупањ

ЛЕТОВАЊЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ

Деца из најугроженијих породица из Крупња, Осечине и Лознице на бесплатном опоравку у Црној Гори. Дневне и вечерње активности, школа пливања, радионице...
У организацији Црвеног крста Србије и у сарадњи са Црвеним крстом Крупањ по дванаесторо деце узраста од 7 до 14 година из најугроженијих породица из Крупња и Осечине, као и 25 деце из Лознице су од 3. до 13. августа били на бесплатном опоравку у дечијем одмаралишту Црвеног крста Србије „Криста Ђорђевић“ у Баошићима у Бококоторском заливу. Одмаралиште у Баошићу има смештај примерен и прихватљив деци основношколског узраста, кухињу и трпезарију са четири оброка дневно који по квалитету и количини задовољавају њихове потребе.
Коришћење плаже у оквиру одмаралишта и активности у води заступљене су у преподневном и послеподневном делу дана када се, уз помоћ и координацију васпитача и инструктора пливања, организује школа пливања. Простор за пливање и време боравка у води су ограничени и контролишу их инструктори пливања. После савладаног учења пливања деца добијају диплому пливача. Сваки дан после плаже и ручка проверени и одабрани волонтери организују рад са децом по радионицама где се она кроз рад едукују, а своје идеје и резултате рада у радионицама свако вече представљају у оквиру културно-забавних активности након којих следи дружење и повечерје.
Према речима васпитача Слободана Тешмановића из Крупња све активности су праћене од стране васпитача, волонтера и обезбеђења. „Свако јутро радили смо јутарње телесне вежбе, а слободно време смо користили за шетње обалом мора, за друштвене и спортске игре. У сваком тренутку имали смо дежурног лекара, добру сарадњу управника одмаралишта и осталих запослених, укључујући добар и удобан превоз деце до мора и назад“ - истиче Тешмановић коме је ово друга година летовања за редом са децом у овом делу црногорског приморја.
Сазнајемо и да су запослени у организацији Црвеног крста у Баошићима и васпитачи из Србије максимално посвећени раду, имајући у виду да се ради о деци из осетљивих социјалних група, тако да је њихов боравак имао рекреативни и радни карактер, као и социјализацију са другом децом како би се ублажиле или на тренутак заборавиле многе тешкоће и проблеми које их притискају.
Последња информација из Црвеног крста је да ће се сутра у петак 26. августа у времену од 9 до 14 часова у организацији Црвеног крста Крупањ и Института за трансфузију крви из Београда на простору испред Библиотеке „Политика“ у Крупњу у трансфузиомобилу одржати летња акција добровољног давања крви.
Душан Жугић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa