Инфо

25. август 2016.25. авг 2016.
ЗАТВОРЕН 11. ЛЕТЊИ МАТЕМАТИЧКИ КАМП

СПРЕМНИ ЗА НОВЕ ИЗАЗОВЕ

Око 160 ученика, од тога четрдесет из градова широм Србије, Црне Горе, БиХ, Брисела и Париза, од 22. до 27. августа, учествовало у раду традиционалне манифестације знања ОШ„Николај Велимировић“. Реализовано 120 часова математике, пет мотивационих предавања, представљен „Зборник радова“ ученика полазника прошлогодишњег кампа. Прошле суботе одржано завршно такмичење и уручене дипломе најбољима, а захвалнице предавачима
После шестодневног дружења 11. Летњи математички камп ОШ „Николај Велимировић“ у суботу, 27. августа, затворио је своја врата. Последњег дана учесници кампа учествовали су на такмичењу које је показало достигнути ниво стеченог знања. Најбољима међу најбољима уручене су дипломе, а предавачима захвалнице.
- Потврде да смо и овогодишњу манифестацију успешно привели крају јесу успех наших полазника на завршном такмичењу, поздрави на растанку, похвале и речи захвалности родитеља који су дошли по децу, велики број ученика који су били учесници и ранијих година, нови полазници који су за рад нашег Кампа сазнали од својих другара, родбине ““ рекла је наставница математике Мирјана Обрадовић.
Основни циљеви Кампа, проширивање стечених знања вршњачком едукацијом и вршњачко умрежавање младих са истим интересовањима, у потпуности су остварени овогодишњим радом али и обогаћени новим садржајима.
- Када су ми рекли да у Шапцу постоји Летњи математички камп, рекао сам да хоћу да идем. Мало је чудно да током распуста вежбам математику, али издржао сам и ниједан дан нисам пропустио. Могао сам мало боље да урадим тест, али други пут биће боље. Крећем у четврти разред и има времена да се поправим. Стекао сам нека нова знања и упознао нове другаре ““ изјавио је деветогодишњи Ђорђе Кулачин који је дошао из Београда.
Полазници су били у прилици да боље упознају наш град. Посетили су Музеј града Шапца, Библиотеку шабачку, Парк науке Шабац и Стари град. Искусили су оптичке илузије, испитивали да ли је најкраћи пут и најбржи, „видели“ доказ Питагорине теореме и још много тога занимљивог из света науке. Приликом боравка на Старом граду дружили су се са нашим олимпијцима кајакашима Марком Томићевићем и Миленком Зорићем.
Одржано је укупно сто двадесет часова математике и пет мотивационих предавања. Теме математичког садржаја обрађиване су према програму који су осмислили учитељи Душица Старчевић, Јасмина Јокић, Даринка Исаиловић, Милица Гачић и Јелена Степановић, и наставници математике Владимир Михаиловић, Миољуб Исаиловић, Даница Исаиловић, Мирјана Обрадовић из ОШ „Николај Велимировић“ и Милоје Јоксимовић, ученик треће године Математичке гимназије у Београду.
ОптиЧке илузије У ЦСУ
Наставници математике, Мирјана Обрадовић и Владимир Михајловић заједно са организаторима кампа и директором Центра угостили су 50 младих математичара који су допутовали из свих крајева Србије и земаља у региону. У конференцијској сали ученици од 9 до 14 година упознали су се са оптичким илузијама (необично димензионисаним дрвеним столицама) које мењају перцепцију величина у људском оку. Ове необичне столице Центру у Шапцу поклонио је Центар за промоцију науке у Београду, у духу сарадње и развоја идеје научних клубова.
Поменута инсталација заправо негује идеју подстицајне околине за учење природних наука, али и формирања научног погледа на свет.
Осим што су време провели корисно и квалитетно, млади блистави умови одиграли су и једну брзопотезну партију шаха на отвореном. Овом посетом и стручним вођењем ученика кроз Парк науке, још једном је потврђена изузетност идеје научног парка као таквог, као и његова отвореност за нове идеје, спознаје и креације.
О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa