Инфо

25. август 2016.25. авг 2016.

ПРИЈЕМ ЗА “СРЕБРНЕ“ ОЛИМПИЈЦЕ

За освајаче сребрне олимпијске медаље у Рио де Жанеиру, кајакаше Миленка Зорића и Марка Томићевића, односно њиховог тренера, Мирослава Алексића, уприличен је пријем у Градској кући.
Освајаче одличја угостио је председник Скупштине града Шапца Немања Пајић. У разговору са представницима града, кајакаш шабачке “Зорке“ Миленко Зорић и наш суграђанин Мирослав Алексић захвалили су се свима у Шапцу и Србији на великој подршци током Игара и како су истакли, тек по доласку и дочеку у Београду, схватили су колико је значај оствареног резултата.
- Били смо далеко, а иако смо знали да расте популарност нашег спорта у Србији, нисмо ни сањали да је пренос гледало толико људи. Било је дивно на дочеку, јако је лепо када нам људи прилазе, честитају и када Вас препознају. Постоји и даље жал за златом, но како време пролази, све смо задовољнији тиме што смо постигли ““ истакао је Зорић.
Његов партнер из чамца Марко Томићевић некада је веслао у овдашњем клубу, сада је члан Вала из С. Митровице, а попут Миленка, мало жали за златом, али већ сада размишља и о Токију.
- Жалимо пре свега зато што смо их “имали“. Било смо јако близу посаде Немачке, недостајало је неколико метара да их престигнемо и зато смо на постољу деловали мање задовољно. Како се слежу утисци, тако смо свеснији успеха који смо постигли. Боже здравља, надамо се да у Токију можемо степеник више ““ уверен је Марко Томићевић.
Кајак је у Рију био најуспешнији представник Србије, а најбронији део репрезентације био је из КК “Зорка“.
- У Бразилу смо имали 10 кајакаша из Србије, седам су веслали финале, освојена је једна медаља, прва после 32 године. Поносан сам на Миленка и Марка, медаљу су заслужили и Небојша Грујић и Новаковић, мало им је недостајало, добар наступ имао је и Дејан Пајић, а заједно са Зорићем учествовао је и у финалу четвераца. Са нама је био и Урош Павловић, тренер Зорке. Ово су само резултати дугогодишњег, системског рада са сваким од чланова клуба. Имамо и сада највише деце која тренирају и с“™ правом можемо рећи да је Шабац база српског кајака ““ рекао је спортски директор КСС и тренер “сребрног двојца“, Мирослав Алексић.
Председник Скупштине града Немања Пајић захвалио се кајакашима на свој радости коју су нам донели.
- Пријеми кајакаша у Градску кућу већ су прерасли у традицију јер су њихови успеси нешто на шта смо навикли и чиме се поносимо. Кајак расте у Србији, а наш клуб је окосница српског кајака. Имамо успешне све категорије, имамо много деце и уверен сам да ће се давно започети низ успеха наставити и у будућности ““ нагласио је Пајић.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa