Инфо

25. август 2016.25. авг 2016.
КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВЕРЕНИШТВА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

УСПЕШНА ПОСЕТА РУСИЈИ

Делегација Мачванског управног округа боравила је од 24. до 27. августа у Брјанској области у Руској Федерацији. Тамо је потписан Протокол о намерама између две области. Шеф делегације нашег краја био је начелник Округа Драгослав Милановић, који је о детаљима споразума говорио на конференцији за медије коју је организовало Повереништво Српске напредне странке. Навео је да су тамо присуствовали Петом словенском економском форуму који је као централну тему имао развој економских односа европског дела Русије и Западног Балкана.
-Добили смо позив који смо са задовољством прихватили. На форуму сам имао излагање у ком сам представио потенцијале нашег Округа. Оквирним Споразумом који сам потписао са губернатором Брјанска Александром Васиљевићем Богомазом, одређене су области у којим ћемо сарађивати, навео је Милановић.
Према начелниковим речима, размењиваће информације о изменама прописа који прате Споразум о слободној трговини између Србије и Руске Федерације. Сарађиваће у области привреде, са посебним акцентом на пољопривреди. Милановић је као области сарадње навео још очување животне средине, транспорт, туризам и образовање.
-Наши домаћини били су веома заинтересовани за презентацију наших привредних потенцијала и сада нам је најважније њихово активирање за добробит грађана нашег Округа и повећање упослености. Направили смо и презентацију наших туристичких капацитета. Најинтересантнији им је бањски и верски туризам, рекао је Милановић.
Начелник је истакао да ће конкретизација пројеката бити готова почетком октобра када у Шабац дође брјански губернатор са својим министрима. Додао је да је битно да они благовремено припреме бизнис планове за конкретне поројекте и да они прођу заједничку анализу оправданости.
-Наша посета није била туристичка. Радили смо од 8 ујутру до 12 увече. Из тога ће произаћи бољи живот и прве резултате ће грађани осетити у скором периоду, истакао је Милановић.
Делегацију Мачванског управног округа чинили су и председник општине Богатић Ненад Бесеровац, повереник СНС за Шабац Александар Пајић, који је био задужен за област образовања, председник шабачког Градског одбора Српске народне партије Радован Шобић, као и представници фирми “Дуга“, “Браћа Топаловић“ и “Енергомонт“ из Лознице.
Конференцији су присуствовали и предсеник савета Месне заједнице Грушић и месни повереник СНС за ово село. Александар Пајић је навео да је странка испунила обећање и урадила спортски терен у овом селу.
-Нисмо задовољни изборним резултатом у Грушићу, али то нема везе. Оно што смо обећали то смо и завршили. Директору ОШ “Лаза Лазаревић“ 1. септембра биће предат терен на употребу и ту ће се окупљати и мештани околних села, рекао је Пајић и додао да је вредност инвестиције преко милион динара и да је у потпуности финансирана средствима донатора и пријатеља СНС.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa