Инфо

25. август 2016.25. авг 2016.
Од нашег сталног дописника

ВРЕЛИ ЛЕТЊИ ДАНИ У ЗЕМЉИ МАГЛЕ И КИШЕ

Веома необично лепо време за ово доба године у главном граду Велике Британије и температуре које су у Лондону крајем августа достизале преко 30 степени целзијуса измамиле су велики број страних и домаћих туриста који су га искористили за обилазак културно-историјских споменика и знаменитости које овај вишемилионски град нуди.
Право је задовољство видети децу и одрасле како у познатим лондонским парковима као што су „Регент“™с парк“ и „Хyде парк“ уживају у шетњи и одмору проводећи пријатно поподне уз типичне енглеске сендвиче са краставцима и расхлађујући се сладоледом. Гужва је свакодневна без обзира који је дан у недељи, те се може видети много посетилаца у близини „Мадаме Туссаудс“, „Хоусе оф Парлиамент“, „Биг Бен“ и другим најзначајнијим туристичким местима у Лондону.
Имајући у виду да су становници Велике Британије одлучили да не буду више део Европске уније, уз забрињавајући осећај нелагодности по питању будућности земље, забринутост се не примећује код становника Лондона који је и даље стабилан и богат модеран европски град, једна од најпосећенијих туристичких престоница у свету.
Једна од занимљивости је да се за само 25 фунти туристичким аутобусом могу обићи најинтересантнији делови града и провести пола сата на води у оквиру крстарења тамном и сивом лондонском реком Темзом.
Душан Жугић

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa