Инфо

25. август 2016.25. авг 2016.
ДОДЕЉЕНИ СЕРТИФИКАТИ ПОЛАЗНИЦИМА ЛЕТЊЕ ШКОЛЕ СТРАНИХ ЈЕЗИКА ОШ „НАТА ЈЕЛИЧИЋ“

ВИШЕЈЕЗИЧНОСТ НА ЦЕНИ

Свечаном затварању присуствовала и начелница Одељења друштвених делатности Бојана Младеновић рекавши присутнима да су темељи града знања, титуле коју Шабац носи већ неколико година уназад, управо деца која су посвећена учењу и у време летњег распуста
Око двадесеторо деце различитог узраста током петодневног дружења у Летњој школи страних језика ОШ „Ната Јеличић“ имало прилику да утврди стара и стекне нова знања. Радионице из енглеског, руског, француског, немачког и шпанског језика кроз игру на едукативно-креативни начин пружиле, како су и сами истакли, много задовољства.
- Било ми је много лепо. Научили смо доста тога из енглеског, руског и шпанског језика. Највише ми се свидео руски језик. Опет ћу доћи следеће године ““ обећала је Јана Миочиновић, најмлађа полазница Летње школе страних језика и будући првак.
По речима наставница деца су радо долазила и учествовала у језичким радионицама које су биле интересантније од класичних часова.
- Кроз игру се најбоље научи. То су показале и активне методе у редовној настави. Деца су пријемчивија за нова знања кроз радионице, играонице, а и опуштенија. Самим тим много боље усвајају знања. Радили смо на комуникацији тако да је било доста успешно ““ рекла је проф. руског језика Татјана Маринковић, руководилац Већа страних језика.
Организована трећи пут од стране Актива страних језика Летња школа страних језика показала се врло успешном. Томе у прилог иде и чињеница да је порастао број ученика који се без проблема упишу на Филолошки смер Шабачке гимназије.
- То је врло важно за будуће генерације. Наши ученици у току претходне школске године били су полуфиналисти и финалисти три међународна такмичења из енглеског језика. Једна ученица на Републичког такмичењу из енглеског језика освојила је друго место, а једна из руског језика директно се пласирала у финале међународне 4. НИС олимпијаде. Учествовали смо и у пилот пројекту „Реацхинг Енглисх Цомпетитион“, такмичењу које је укључило и ученике нижих разреда, а не само осмаке. Свеукупна филолошка атмосфера доприноси да се родитељи и ученици окрену ка учењу језика које је у данашње време апсолутно потребно ““ истакла је проф. енглеског језика Нада Мирковић, један од састављача тестова за поменути пилот пројекат.
На успешно завршеној Летњој школи страних језика, поред директорке школе Зорице Недељковић, честитке прошлог петка упутила је и начелница Одељења друштвених делатности Бојана Младеновић.
- Показали сте колико сте заправо зрели и колико улажете у своју будућност тиме што сте своје слободно време и време летњег распуста посветили учећи и усавршавајући се. Град је ту да увек подржи овакве манифестације. Заиста ми је драго што неколико шабачких школа промовише рад на најбољи могући начин. Ми смо познати као град знања. Сигурна сам да сте ви темељ те титуле коју ми већ неколико година носимо. Наставићемо да улажемо помажући овакве активности колико будемо могли кроз културу. Свакако највећи циљ нам је да помогнемо и улажемо у ваш свакодневни рад и залагање ваших наставника и професора. Још једном вам честитам и надам се да ће овај камп имати дугу традицију ““ поручила је начелница.
На најлепши могући начин деца су оправдала мото Летње школе „Колико језика знаш, толико вредиш“.
РЕКЛИ СУ
- Трећи пут сам у Летњој школи. Кроз игру и опуштенији начин учили смо стране језике. Свидело ми се то што смо на пројектору гледали неке слике о другим земљама, а имали смо прилику да погледамо и руски филм. Учим енглески и шпански, а имам жељу да научим још и немачки. Препоручила бих и осталима да дођу следеће године и виде како све то изгледа - Валентина Богојевић, шести радзред.
- Учила сам сва четири језика. Само на енглески нисам стигла да дођем али њега већ учим код куће. Свидео ми се и шпански и руски. Било је лепо дружити се са наставницима и другарима. Доћи ћу и следеће године - Исидора Трифуновић, други разред.
- Било је добро. Учио сам енглески, шпански и француски. Највише ми се свидео шпански и француски. Научио сам доста тога. Није тешко учити кад се воли. Лепо смо се и дружили. Доћи ћу и следеће године - Петар Трифковић, други разред.
О. Гавриловић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa