Инфо

25. август 2016.25. авг 2016.
ЗаврШено културно лето у Крупњу

КРАЈ ЗА НОВИ ПОЧЕТАК

Наступ фолклорног ансамбла „Венац“ из Кострома из Русије кулминација прве манифестације овог типа у Рађевини у овом веку
Захваљујући доброј и експедитивној организацији локалне самоуправе општине Крупањ, у сарадњи са општинским организацијама, установама и удружењима: Канцеларија за младе, Удружење грађана „СОЛАРт“, Туристичка организација и Библиотека „Политика“, успешно је завршено културно лето у Крупњу у оквиру кога је током августа одржано доста квалитетних и разноврсних програма са наступима великог броја извођача у музичким концертима и позоришним представама.
Једно од последњих дешавања на монтажној бини постављеној у затвореној улици испред зграде општине био је концерт дуа „Скица“ који чине Крупањац Никола Стакић и његов велики пријатељ и виртуоз на гитари Немања Каначки. Они су на одушевљење публике 20. августа свирали изворну домаћу ауторску музику на акустичним гитарама. Нешто раније истог дана пред крупањском публиком у великој сали Библиотеке „Политика“ у оквиру вечери хумора и сатире наступили су глумци Шабачког позоришта Бора Божанић и Синиша Максимовић.
И на самом крају овогодишњег културног лета 26. августа пред препуном великом салом Библиотеке „Политика“ програм је званично затворен наступом фолклорног ансамбла „Венац“ из Кострома из Русије који је извео традиционалне руске песме и игре. Основан 1994. године са циљем да сачува фолклорну традицију, као и традицију костромског краја и да промовише руско народно стваралаштво ова дружина у свом репертоару поседује више од пар стотина народних песама, игара и инструменталних композиција из костромске области и других региона Русије. Треба истаћи да су они добитници многобројних признања од којих је свакако најзначајније признање Руске федерације за развој традиције, културе и обичаја руских народа.
Поводом културног лета у Крупњу успели смо да разговарамо са координаторком Канцеларије за младе општине Крупањ Маријом Манојловић која се на првом месту захваљује челним људима локалне самоуправе општине Крупањ зато што су без двоумљења пружили младима могућност да равноправно узму учешће у реализацији ове комплексне и садржајем богате манифестације. Пар месеци уназад смо од водећих људи општине Крупањ добили чврсто обећање да они, поред текућих проблема у привреди и другим областима живота у малој и сиромашној општини у овом помало заборављеном делу западне Србије, имају велике планове како би општину Крупањ уздигли на виши ниво развоја када су оваква и слична дешавања у питању. Не преостаје нам ништа друго него да сви заједно порадимо на томе, а време ће показати своје.
Д. Жугић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa