Инфо

25. август 2016.25. авг 2016.
НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА У КОЦЕЉЕВАЧКОЈ ОПШТИНИ

ВИШЕ ПРВАКА НЕГО ЛАНЕ

Школско звоно данас је обележило почетак школовања за 107 ђака првака колико их је први пут село у школске клупе у коцељевачком крају, што је за 15 ученика више него прошле године.
Највише првака, њих 47 уписано је у Коцељеви. У односу на претходних неколико година евидентан је пад ђака, али је у поређењу са прошлом школском годином њихов број повећан. Пораст првака бележи и школа у Драгињу која је богатија за 33 ученика. Нешто мање ђака у првом разреду у односу на лане има школа у Доњем Црниљеву, као и, између осталих, у Каменици и Брдарици, док у школама у Бресници, Малом Бошњаку и Зуквама нема ни једног првака.
Према речима директора ОШ “Мића Станојловић“ у Коцељеви Павла Алексића сви школски објекти су уређени и све је спремно за почетак нове школске године у коју је уписано 960 ученика. Многи основци ушли су у потпуно реконструисане школе и имају прилику да у далеко лепшем амбијенту похађају наставу и постижу боље резултате.
- У школи у Коцељеви реконструисано је све осим крова и електро инсталација. Вредност радова је 15 милиона динара. Извршена је комплетна реконструкција школе у Свилеуви која је коштала 5,5 милиона. Око десет милиона уложено је у реконструкцију школске зграде у Доњем Црниљеву у којој је урађено све сем кровне конструкције. Новац је обезбедила Канцеларија за управљање јавним улагањима. Такође смо наставили са обнављањем школе у Драгињу у којој је око 2,5 милиона уложено у реконструкцију фискултурне сале. Средства су обезбеђена у оквиру пројекта “Инклузија кроз подршку у образовању“, док је додатних 3,8 милиона динара за комплетну замену подова обезбеђено код министарства правде - истакао је Алексић.
В. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa