Инфо

25. август 2016.25. авг 2016.
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА

КОЦЕЉЕВА ЈЕ ВЕЛИКО ГРАДИЛИШТЕ

У сали Дома културе поводом обележавања Дана општине на Преображење Господње одржана је свечана академија. Том приликом председник Душан Илинчић сумирао је резултате досадашњег рада руководства и истакао да је Коцељева у овом тренутку велико градилиште.
- Свакодневно се изводе радови како на реци Тамнави тако и на њеним притокама. У самој Коцељеви је очишћено и уређено преко километар протицајног профила реке као и насип који ће штитити варошицу, у Каменици су урађене преграде које ће додатно заштитити насеље од великих вода. На реци Расници изводе се такође обимни радови на санацији речног корита. Радимо интензивно на прочишћавању свих канала. За годину дана урађено је чак шест мостова - рекао је први човек коцељевачке општине.
У овој локалној самоуправи наставили су са улагањима у инфраструктуру, те се према речима Илинчића много урадило у области водо и електроснабдевања, телекомуникација, канализационе мреже, уличног система...
- Улажемо такође и у школство и у здравство. До сада су саниране две школе и једна амбуланта а у овом тренутку се завршава санација још два школска објекта и једне амбуланте - најавио је Илинчић који се осврнуо и на улагања у индустријској зони истичући да је у току завршетак саобраћајнице од преко једног километра као и да је са радом почела фабрика обуће која је запослила више од 180 радника.
Присутне госте поздравио је и народни посланик Верољуб Матић који је руковођење општине поистоветио са руковођењем кућом и напоменуо да бављење политиком треба да да резултат.
- Из угла народног посланика који треба да допринесе развоју општине политика представља материјализацију нечега. Ако имате резултат, и то материјални резултат, онда је то успешна политика. Али, ако то немате онда ви нисте успешни. Ја верујем да сам заједно са својим сарадницима и младим и перспективним председником општине на том путу да од када смо на власти остваримо један позитиван резултат који је видљив кроз развој економије првенствено на коју се све наслања - изјавио је Матић и истакао да ова општина никада није имала бољу политичку позицију него у овом тренутку.
Зато, према његовим речима, ту позицију треба искористити и бити максимално посвећен раду како би допринели што већем развоју општине.
- Ми доста радимо уз помоћ и подршку Владе Републике Србије која нас је препознала као једну добру општину која жели да се развија, да иде напред и надам се да ће то и даље радити - поручио је народни посланик и председник СО Коцељева.
У оквиру свечане академије уручена су и признања добровољним даваоцима крви. Плакету и ручне часовнике за 50, односно 75 пута дату крв добили су Милан и Зоран Милисављевић из Свилеуве и Милован Драгићевић из Коцељеве, док је за вишегодишњи допринос и афирмацију рада организације Црвени крст Србије Сребрни знак доделио др Весни Поповић, Драгану Ђермановићу, Верољубу Бабићу и Драгану Ашковићу.
У културно-уметничком програму академије , који су заједно са професорима Татјаном Јеремић, Јасмином Јанковић, Маријом Ђаковић, Марком Недељковићем и Иваном Марковићем приремили коцељевачки основци и средњошколци, кроз музичко-драмски приказ “Завичај“ приказани су обичаји некад и сад.
Весна Бошковић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa