Инфо

25. август 2016.25. авг 2016.
ЗДРУЖЕНА АНТИТЕРОРИСТИЧКА ВЕЖБА “ДРИНА 2016“

НИСМО ПОЛИГОН ЗА ТЕСТ ТЕРОРИСТА

Вежби су присуствовали председници Републике Србије и Републике Српске Томислав Николић и Милорад Додик, премијер Републике Српске Жељка Цвијановић и министри две владе. Директори полиције Републике Србије и Републике Српске Владимир Ребић и Дарко Ћулум истакли су да је данашња вежба показала спремност две полиције да одговори на све изазове
Здружена антитерористичка вежба министарстава унутрашњих послова Републике Србије и Републике Српске „Дрина 2016“, на којој су припадници две полиције показали обученост за борбу против тероризма и спремност да одговоре на све безбедносне изазове, одржана је данас у близини граничног прелаза Трбушница, у присуству највиших званичника Србије и Републике Српске.
Вежби су присуствовали председници Републике Србије и Републике Српске Томислав Николић и Милорад Додик, премијер Републике Српске Жељка Цвијановић и министри две владе.
Око 200 припадника специјалних и посебних јединица две полиције решавало је талачке ситуације на терену, који су претходно запосели терористи на церинским терминалима и граничном прелазу.
Током вежбе приказана су борбена возила министарства унутрашњих послова Републике Србије и Републике Српске, међу којима су и оклопна борбена возила „Лазар“ и борбени чамац „Премакс“.
По окончању вежбе, председник Републике Србије Томислав Николић оценио је да је вежба показала како полиције Србије и Републике Српске успешно сарађују, истакавши да не постоји задатак који не могу заједно да реше.
Председник Републике Српске Милорад Додик честитао је припадницима полиција Србије и Републике Српске, посебно министрима унутрашњих послова, на успешно изведеној вежби, истакавши да су две полиције оспособљене да узврате ударац тероризму.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио да смо спремни да одговоримо на све претње и безбедносне изазове.
-Желимо да поручимо свима да ни Република Србија, ни Република Српска нису полигон за тест било каквих терористичких акција, да нећемо дозволити да неко угрожава безбедност наших грађана и да ћемо умети оштро да одговоримо на такву врсту изазова, истакао је Стефановић у Лозници.
Према његовим речима, циљ здружене антитерористичке вежбе, је да се покаже да су полиције Републике Србије и Републике Српске спремне да одговоре на сваки вид тероризма.
Директори полиције Републике Србије и Републике Српске Владимир Ребић и Дарко Ћулум истакли су да је данашња вежба показала спремност две полиције да одговори на све изазове.
Директор српске полиције Ребић, пре почетка вежбе, указао је да је тероризам присутан на Балкану и да је циљ вежбе да се пошаље јасна порука да смо способни да одговоримо на све изазове.


Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa