Инфо

25. август 2016.25. авг 2016.
САВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ У САОБРАЋАЈУ РЕАЛИЗОВАО ЈОШ ЈЕДНУ АКЦИЈУ

„ВОЗИ ОДМОРАН“

Прошлог петка на Летњиковцу, на локацији где се због Сеоских олимпијских игара, окупио велики број грађана, дељени су леци који упозоравају возаче да током лета возе одморни.
Највише саобраћајних несрећа на српским путевима догоди се током лета. Тропске врућине, умор који сустиже возаче у условима ноћне вожње и сезона одмора праћена већим бројем возила из иностранства на нашим путевима неки су од фактора који утичу на повећан број удеса, од којих су многи са тешким повредама и смртним исходима. Агенција за безбедност саобраћаја, у сарадњи са „Путевима Србије“, овог лета спроводи кампању „Вози одморан“, којом се апелује на возаче да током лета буду посебно обазриви у саобраћају. Локални партнер у реализацији овог националног програма је Савет за координацију послова безбедности у саобраћају града Шапца, који је прошлог петка на Летњиковцу спровео акцију. С обзиром да је тада у овеом делу града, због такмичења на Сеоским олимпијским играма боравио велики број грађана, са циљевима кампање „Вози одморан“ упознат је велики број Шапчана.
- С обзиром на то да је током летњих месеци повећан број саобраћајних несрећа и настрадалих, овакве акције служе за превенцију и указивање на последице неодговорне вожње. Саветујемо возаче да у саобраћају учествују одморни, наспавани и здрави . Ближи нам се и први септембар, тако да саветујемо возаче да возе пажљиво поред школа. Савет за координацију послова безбедности у саобраћају града Шапца ће и ове године реализовати едукативне радионице са ученицима основних школа, као и у објектима Предшколске установе са будућим школарцима, како би наше најмлађе суграђане припремили за безбедно учествовање у саобраћају, навела је начелница Одељења за друштвене делатности Бојана Младеновић.
М.С.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa