Инфо

1. септембар 2016.1. сеп 2016.
ПРВО КОЛО КУПА ЕХФ ““ 1. УТАКМИЦА

РУСИ БОЉИ

РК „МЕТАЛОПЛАСТИКА“ ““ РК „ДИНАМО“ (А) 24:30 (11:15)
Хала „Зорка“. Гледалаца: 1.000. Судије: Часкис и Цаконас (Грчка). Седмерци: Металопастика 4 (3), Динамо 5 (5). Искључења: Металопастика 4, Динамо 10 минута.
МЕТАЛОПЛАСТИКА: Миловановић 9, Дакић 1, Драгутиновић, Срдановић 1, Дошен, Мариновић 2, Протић, Петровић 3, Бомаштар (2 одбране), Марковић, Миленковић (5 одбрана), Ђукић 1, Јездимировић 4, Митровић 2, Драгићевић, Јевтић 1.
ДИНАМО (А): Џусупкерејев, Кокхан 9, Пољаков, Ермаков, Д. Василев 4, Черниченко, Кантемиров 3, Кријошин (19 одбрана), Татарин 5, В. Василев 1, Орлов, Денченков 2, Предибајлов 4, Артамонов 2.
До меча у хали “Зорка“ нисмо пуно знали о руској екипи, али суботњи „састанак“ није био пријатан. Нема дилеме, што говори и резултат , „Динамо“ из Астрахана је, бар у овом тренутку, квалитетнији и уигранији тим. Као што смо рекли, Руси имају озбиљне амбиције ове сезоне у Купу ЕХФ, а иако су чуда могућа, вероватно су у Шапцу обезбедили пласман у наредни круг.
Руку на срце, коначних плус шест не осликава реалан однос снага и свакако да „Металопластика“ није заслужила толико убедљив пораз, но тријумф гостију сасвим је заслужен. Већ у првом полувремену, око десетог минута, „Динамо“ је остварио предност од три, односно четири гола предности и то је резултат који су, практично одржавали до 57. минута. Већ на одмору је било 15:11 за руског суперлигаша, а читав други део некако је деловао као безуспешна борба Шапчана да смање заостатак на мање од минус три. Увек би некако прилике за приближавање Русима прошле неискоришћено те би они у контрама враћали плус четири. Нерешив проблем за одбрану домаћих био је Кокхан, односно Татарин, док је напад сувише често „капитулирао“ пред сјајним чуваром мреже Кријошином. У завршници Вуковић пружа више прилике млађим играчима. Неколико грешака, плод превелике жеље, дали су прилику гостима да остваре победу убедљивију од реалне.
Тешко је пораз памтити по нечем добром, али свакако треба издвојити добру игру Немање Миловановића који полако израста у лидера бековске линије „пластичара“, као и солидне потезе младих играча у завршници.
Реванш је кроз седам дана у Русији. Није реално очекивати сензацију на далекој дестинацији, али свакако Шапчани, пружањем максимума, треба часно да се опросте од Европе и потпуно посвете домаћој лиги која је приоритет.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa