Инфо

1. септембар 2016.1. сеп 2016.
НОВО РУКОВОДСТВО ЛОВАЧКОГ УДРУЖЕЊА „СЕЛИМИР СЕЛЕ ЈЕВТИЋ“

ЛОВАЧКИ ДОМ ПРВИ ЗАДАТАК

Пред новим руководством Ловачког удружења „Селимир Селе Јевтић“ из Шапца веома су амбициозни планови, али и жеља да се ловни туризам у нашем крају што више развије.
Никола Веселиновић, нови председник Удружења, каже за „Глас Подриња“ да је главни задатак новог руководства изградња ловачког дома.
- Да би успели да ловни туризам подигнемо на виши ниво, морамо да имамо ловачки дом, али планирамо и да направимо фазанерију и репроцентар дивљих свиња. Све би то утицало да постанемо више него атрактивна локација за многе ловце и ван граница наше земље ““ истиче Веселиновић.
А, да се ради озбиљно, говори и податак да је пре неки дан ово Удружење пустило у ловиште 1.500 фазана (петлова), а вредност овог после је 1,5 милиона динара.
Док се ови планови не реализују, пред Ловачким удружењем „Селимир Селе Јевтић“ су редовни послови и акције. Јадна од акција је и организација комерцијалних ловова на дивље свиње.
- У току је сезона комерцијалног лова на дивље свиње која траје до 1. фебруара. Протеклог викенда организовали смо један лов на којем је учествовало 57 ловаца, међу којима је било и ловаца из иностранства. Лов је био успешан. Устрељен је вепар од 200 килограма као и два назимета укупне тежине 40 килограма ““ напомиње Веселиновић.
Комерцијални лов је веома исплатив, јер се учешће у њему наплаћује, као и улов. Проблем за ловце је када се деси да не буде улова, а деси се.
Ловачко удружење „Селимир Селе Јевтић“ је, иначе, једно од највећих удружења у Србији и самофинасирајуће је. Има 600 чланова и 20 секција, као и три ловишта. Ловишта у околини Шапца најбогатија су дивљим свињама.
Борба против криволова
- Имали смо проблема са недомаћинским пословањем у Удружењу, али сада је то иза нас. Хоћемо да рад Удружења подигнемо на виши ниво. Један од првих задатака је да сузбијемо криволов, и први резултати су већ видљиви. Комисије су свакодневно на терену и први резултати су већ видљиви ““ каже Никола Веселиновић, председник Ловачког удружења „Селимир Селе Јевтић“.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa