Инфо

1. септембар 2016.1. сеп 2016.
БЛИСТАВ ОСМЕХ

САВЕТИ ЗА ОРАЛНО ЗДРАВЉЕ

Ако мислите да је то што редовно одлазите на прегледе код зубара, редовно перете зубе и чистите их концем све што можете урадити да бисте одржали здравље својих зуба и десни на врхунском нивоу варате се. Откривамо вам једноставне савете који ће додатно побољшати ваше орално здравље.
Мућкање уља
Мућкањем уља избељујете зубе, јачате десни и вилицу, решавате се лошег задаха, превентивно делујете на настанак гингивитиса и каријеса. Поред тога мућкање уља утиче на брже зацелење акни, екцема, псоријазе и осталих проблема са кожом те умањује симптоме мигрене, мамурлука и прочишћава синусе.
Рибање језика
Ово је навика коју ћете веома лако усвојити, а биће вам од велике користи. Рибање језика неће вам одузети више од минут времена, а заиста ће поспешити здравље ваше усне дупље. За рибање језика можете користити посебне четкице, али и четкице за зубе које са задње стране имају додатак за рибање језика.
Испирање уста лековитим биљкама
Након прања зуба и четкања језика најбоље што можете направити за здравље десни и зуба јесте да уста исперете лековитим биљкама. Неке од биљака које су се најбољим показале у ове сврхе су чајевец, мајчина душица, оригано. Неки стоматолози препоручују и невен, ехинацеу, алое веру, екстракт семенки грејпфрута...
Од ових биљака можете направити чај па њиме испирати уста, а уље чајевца користите тако да га умасирате у десни након прања.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa