Инфо

8. септембар 2016.8. сеп 2016.
ПУ “НАШЕ ДЕТЕ“

ПОЧЕЛА СА РАДОМ ДВА НОВА ВРТИЋА

Шабачка ПУ “Наше дете“ проширењем капацитета повећала је обухват деце од најранијег узраста, па је своје место у два нова објекта овог септембра пронашло 140-оро малишана. План је да у ова два и трећем, који ће почети са радом у октобру, у полудневном и целодневном боравку, на раније упражњеним или на новим, своје место у вртићу добије још око 700 најмлађих Шапчана. Овим се, боравком у вртићу, значајно повећава обухват деце од јаслених до предшколских група кажу у ПУ „Наше дете“, коју је посетио Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца. Он је у разговору са руководством истакао опредељеност града да активним мерама популационе политике подржи породицу, као и да кроз различите активности и на овај начин деца од најранијег узраста добију своје место у вртићу, што је важно за њихову социјализацију, као и за даљи развој.
Од овог месеца у вртићу „Меда“ 86-оро деце је добило своје место. Овај простор је леп, нема много преградних зидова, што је за колеге велики изазов у послу, а за децу бенефит јер одрастају и играју се на модеран начин, дружећи се са вршњацима ““ каже Сандра Мићић, директорка ПУ „Наше дете“
Трећи вртић почеће са радом у октобру, а у њему ће места бити за још 86 малишана ““ у сва три укупно 266 ““оро најмлађих Шапчана ове јесени добија прилику да одраста, васпитава се и образује у друштву вршњака.
- Важно је да своје право да одрастају са вршњацима у подстицајном окружењу, у вртићу, могу да остваре сва наша деца. Проширењем капацитета ПУ „Наше дете“ повећала је обухват деце на целом подручју града, што је наш основни циљ. Како схватам у узрасту од 3 до 5 година проценат обухвата деце је одличан и у односу на целу земљу и износи око 80 %. Уверен сам да се стручним радом, добрим стратешким планирањем, уз подршку града, ови резултати могу и поправити тако да сва наша деца добију своје место у вртићу, социјализују се и одрастају са својим другарима, учећи кроз игру ““ каже Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.
У шабачкој Предшколској установи „Наше дете“ брину о више од три хиљаде деце на целом подручју Градске управе. У овој установи свакодневно се реализују бројне активности, а малишани, са својим васпитачима, редовно учествују у свим градским манифестацијама.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa