Инфо

8. септембар 2016.8. сеп 2016.
САОПШТЕЊЕ МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

ШАБАЧКА ПОЛИЦИЈА УХАПСИЛА СИЛОВАТЕЉЕ

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је у уторак да је у заједничкој акцији српске и немачке полиције, којом је задат велики ударац организованим нарко картелима, ухапшено 30 особа, као и да су акцији српске полиције ухапшене 123 особе у више градова због сумње да су починили кривична дела из области општег и организованог криминала.
-Заједничким радом и уз добру сарадњу Србије и Немачке, током 13 месеци дуге истраге, у оквиру једног заједничког истражног тима, ухапшено је 30 особа осумњичених да су се бавили организацијом и прометом наркотика. За три особе се још трага, рекао је Стефановић на конференцији за новинаре у палати „Србија“.
Министар је прецизирао да је током акције заплењено 303 килограма кокаина, 96 килограма канабиса, 106 килограма хашиша као и седам лабораторија за производњу марихуане у којима је откривено више од 36.000 стабљика.
Вредност заплењених наркотика, како је навео, на уличном тржишту процењује се на више од двадесет милиона евра, а током акције заплењена је и већа количина новца и оружја.
Министар је додао да је полиција у Шапцу ухапсила С.Г. (1992), осумњиченог да је починио кривично дело силовања над четрнаестогодишњим дететом, као и Д.Г.(1995) из Богатића који се сумњичи да је малолетну шеснаестогодишњакињу закључао у својој кући и сексуално и радно је експлоатисао.
-Постоје основи сумње да је Д.Г., уз примену силе и претњи, малолетницу подводио по локалним кафанама и наплаћивао сексуалне услуге, казао је Стефановић и додао да је у истој акцији ухапшен и В. Н. из Богатића који је исту малолетницу силовао на локалном гробљу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa