Инфо

8. септембар 2016.8. сеп 2016.
ПРИПРЕМЕ ШАБАЧКИХ ВАТЕРПОЛИСТА

ЖЕЉА РЕГИОНАЛНА Б ЛИГА

Ватерполо клуб „Шабац“ стартовао је претходне недеље припреме за нову сезону. Иако је клуб изразио жељу да игра у Регионалној Б лиги, учешће зависи од става Ватерполо савеза Србије. Ипак, док чекају одговор ВСС, играчи раде као да ће средином октобра кренути са окршајима против екипа из Хрватске и Црне Горе.
Сувише често клубови из Србије почињу припреме незнајући за шта се припремају. Финансије кроје све. Клуб је морао да одустане од ЛЕН трофеја, али јасно је рекао да жели мечеве против клубова из региона у Регионалној Б лиги.
- Систем такмичења у ЛЕН трофеју је такав да би тек у осмини финала могли да играмо пред нашом публиком, а пре тога би морали да прођемо два квалификациона турнира која се организују, између осталих и у Русији и Португалу. То би било превелико оптерећење за наш буџет. Што се региона тиче, на састанку у ВСС смо рекли где желимо да играмо. Ипак, „Раднички“ и „Звезда“ су одустали од РЛ и сада је питање да ли ће савез дати подршку Партизану, Војводини и нама да играмо у две Регионалне лиге. Више ништа не зависи од нас, чекамо одлуку коју морамо испоштовати ““ истичу у ВК „Шабац“.
Тренер Балша Николић и играчи покушавају да не мисле о томе, већ само на тренажни процес. Уз староседеоце: Петровића, Богићевића, Цара, Ераковића, потврђен је останак и важних играча из прошле сезоне, Николе Марковића, голмана Алексића, Тенжере и Казахстанца Рустама Укуманова.
- Има измена у тиму, али су нам се допале победе прошле сезоне и желимо да их остварујемо и наредне. Припремамо се као да ћемо играти Регионалну лигу, не знамо много о ривалима, али се радујемо сваком новом изазову и желимо да представљамо клуб, град и српски ватерполо на најбољи начин. Почетак припрема је увек тежак, али без тога нема резултата и зато радимо максимално ““ наглашава првотимац Никола Цар.
Припреме ће у потпуности ВК „Шабац“ спровести на Градском базену. Регионална лига стартује средином октобра, а још није познато када ће ВСС изаћи са званичним ставом о овом надметању.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa