Инфо

15. септембар 2016.15. сеп 2016.
АМБАСАДОР ИНДОНЕЗИЈЕ У ШАПЦУ

ОТВОРЕНА ВРАТА ЗА САРАДЊУ

Амбасадор Индонезије Хари Кандоу, са својим сарадницима, посетио је у уторак Шабац. Са градоначелником Небојшом Зеленовићем, замеником градоначелника Душаном Костадиновићем и сарадником за привреду Виолетом Шестић, разговарали су о могућности улагања индонежанских фирми у Шабац.
Гости из Азије су после састанка изјавили да су задовољни условима које Шабац нуди и да ће својим привредницима пренети позитивне утиске.
-Економска сарадња између Србије и Индонезије доста добро напредује, поготову у последње три године. Циљ нашег доласка у Шабац био је да од градоначелника чујемо какав економски потенцијал поседује Шабац, да бисмо информисали наше инвеститоре и проширили улагања која већ имамо у Србији. После ових разговора уверен сам да сарадња између наших инвеститора и града Шапца има добру перспективу, с обзиром на способности градоначелника које сам видео. Верујем да су врата за успешну сарадњу отворена. Наше привреднике ћемо известити о конкретним условима које Шабац нуди, рекао је амбасадор Кандоу.
Како је навео, амбасадори других земаља у Београду информисали су га о посетама Шапцу, па није желео да буду “заостали“ у односу на њих. Верује да је ова посета први корак у сарадњи Индонезије и Шапца.
-Индонезија је земља у развоју која има јако добру сарадњу са Републиком Србијом. Ми смо понудили све капацитете у промоцији наше Индустријске зоне и наших потенцијала. Мислим да инвеститори генерално не познају добро околности у Србији, али ту смо да ту слику поправимо и унапредимо. Врло смо отворени за сарадњу, рекао је градоначелник.
Поред амбасадора Харија Кандое, у делегацији Индонезије били су и други секретар и политички саветник амбасаде Реза Виранататмађа и други секретар и економски саветник амбасаде Амелиа Тампуболон.
Небојша Зеленовић је истакао да као градоначелник гарантује брзу и ефикасну администрацију и комунално опремљено земљиште. Сигуран је да када посао крене постаје заједнички друштвени пројекат у коме учествују град и локална заједнциа са једне стране, да помогну другој страни. Уверен је да у таквој атмосфери може да се направи добра пословна сарадња.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa