Инфо

15. септембар 2016.15. сеп 2016.
ПАРАОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ ““ РИО 2016

СРБИЈА ДО ЧЕТВРТФИНАЛА

Меч против Урхауга у којем је освојио бронзану медаљу, није био последњи наступ Митра Паликуће на Параолимпијским играма у Рију. У тандему са Гораном Перлићем (стонотенисером из категорије 4), наступио је у тимској конкуренцији, где су поражени у четвртфиналу од Немачке 0:2
ПЕРЛИЋ/ПАЛИКУЋА (СРБ) ““ БАСУ/ГЕРТЛЕР (НЕМ) 1:3 (6:11, 13:11, 6:11, 3:11)
Пропозиције тимског турнира предвиђале су да најпре наступе парови, потом први појединачни меч, а уколико је неопходно и други. У интересантном дуелу парова Перлић и Паликућа поражени су од тандема Баус ““ Гертлер. Поен Немачкој донела је победа 3:1.
Играло се поена за поен у првом периоду до резултата 6:6, када ривали наших играча праве серију 5:0 за предност од 1:0 у сетовима. Брзо су се Срби опоравили и у другом делу играли одлично до саме завршнице. На почетку су стекли предност, дошли до чак 4 сет лопте. Немци су Немци, ма који спорт да је у питању. Још једном великом серијом од 10:6, стижу до 10:11, сет лопте, но, ипак, одговор је био спреман. Митар и Горан освајају три везана поена којим поравнавају резултат у сетовима. Лош старт трећег и четвртог сета, када је комбинација из Немачке остваривала серије од 4:0 коштао је наше стонотенисере пораза 3:1.
ПЕРЛИЋ (СРБ) ““ БАУС (НЕМ) 0:3 (1:11, 4:11, 5:11)
Горан Пелић није, нажалост, имао много прилике против олимпијског вицешампиона Бауса. Играч који је савладао нашег суграђанина Митра у полуфиналу пете категорије сингла, био је у сваком сегменту бољи од стонотенисера категорије 4 и освојио одлучујући други бод за своју репрезентацију.
Освојили смо, у стоном тенису, три медаље, а наш Митар остварио је невероватан, историјски резултат. Сјајан спортиста и сјајан човек, кући доноси бронзу, на понос свих нас. У шест мечева остварио је 4 победе. Максималним резултатом је победио водећег Деперголу, вицешампиона света Кима, а само по један сет дозволио је прваку Африке, Толби и у дуелу за бронзу, сјајном Урхаугу.
Најмање што можемо је да му кажемо велико БРАВО МИТРЕ !!!!
Д.Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa