Инфо

15. септембар 2016.15. сеп 2016.
ТРИБИНА У ПОЗОРИШТУ

ОЧИ У ОЧИ СА ШАПЧАНИМА

Десет година од постојања институције Заштитника грађана у Србији био је повод интензивнијег контакта са грађанима омбудсмана Саше Јанковића. Наиме, у великом броју градова организовени су округли столови приликом којих су грађани могли директно да постављају питања Заштитнику.
После Бујановца, Прешева, Крагујевца, Боговође, Новог Пазара, Медвеђе, Пожаревца, Зајечара, Кикинде, Врања, Бачке Тополе, Свилајнца, Зајечара, Сомбора, Пожеге, Новог Сада и Димитровграда, Саша Јанковић је у уторак вече разговарао и са Шапчанима.
Том приликом је у Шабачком позоришту одржана трибина “Права грађана у Србији-на папиру и у стварности“, на којој су осим заштитника грађана, учешће узели и Весна Петровић из “Београдског центра за људска права“ и представници невладиног сектора из Шапца, Александар Прица из Асоцијације “Дуга“ и Дарко Павловић, испред Удружења грађана “Светлост“. Грађани су са гостима дискутовали о свакодневним проблемима и решењима, која су се углавном тицала правосуђа, људских и мањинских права, као и егзистенцијалних проблема.
-Годишње ми се обрати прео 20.000 грађана, али овакве посете „очи у очи“ са њима, обично значе или потврду већ постојећег извештаја, или његову допуну, кориговање- истакао је Јанковић и поручио да је основни циљ његове посете грађанима Србије да појединци, друштвене групе, удружења и медији кажу оно што мисле да брже боље може да се учини како би грађани пред органима власти и администрацијом стајали достојанствени, знали зашто плаћају порез и као би закон у Србији подједнако важио за све и свуда.
Т.Т.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa