Инфо

15. септембар 2016.15. сеп 2016.
У МЛИНУ КОВАЧЕВИЋ ОТКУП СОЈЕ У ТОКУ И СВЕ СПРЕМНО ЗА КУКУРУЗ

ЖЕТВА У ПУНОМ ЈЕКУ

Из послом испуњеног лета у ужурбану јесен. Тако би се најсликовитије могла описати атмосфера у “Млину Ковачевић“ протеклих месеци. Након откупа пшенице и завршетка наградне игре приликом које су домаћински однос према својим произвођачима Ковачевићи показали и вредним наградама, на ред је дошао откуп соје, а складишна постројења се полако спремају и за предстојећу сезону жетве кукуруза.
Како наводе у стручној служби породичне фирме са више од пола века дугом традицијом, ова година је била изузетно наклоњена произвођачима соје. Богато је родило, те се са правом очекује и рекордан принос.
-Откуп соје је у току. Ова година је погодовала тој култури, па је квалитет рода доста добар. Овршене су ране сорте, а сада је киша произвођачима омела посао па је доста парцела остало неовршено ““ каже Славиша Карић испред Стручне службе „Млина Ковачевић“, и додаје.
-Као фирма која је у сваком тренутку на располагању својим пословним партнерима, пре свега произвођачима, и као неко ко се у сваком тренутку труди да им посао олакша, морамо да напоменемо да је код нас могућа и замена соје за сачму која се може по жељи сукцесивно извлачити.
Као и ранијих година, у четири откупне станице: Липолисту, Штитару, Змињаку и Рибарима, пољопривредни произвођачи ће моћи Ковачевићима да продају кукуруз. Као и у случају соје, и овде се очекују високи приноси.
- „Млин Ковачевић“ ће и ове године откупљивати кукуруз. Из године у годину, наши попљопривредници се све више окрећу производњи ове житарице, и то не само за традиционалну употребу, односно исхрану стоке, већ и за продају. Година је и овој култури добро погодовала, па је реално очекивати и одличне приносе- тврди Славиша.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa