Инфо

15. септембар 2016.15. сеп 2016.
ФЕСТИВАЛ ЕВРОПСКОГ ФИЛМА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

ШАБАЦ ПРОМОТЕР КУЛТУРЕ

У сарадњи са Градском управом Шапца и Инфо центром Европске уније, у Културном центру је почео други, јесењи циклус Фестивала европског филма. Фестивал су отворили Рамунас Јанушаускас, шеф за информисање, комуникацију и медије у Делегацији ЕУ у Србији и Игор Марсенић, помоћник градоначелника за културу.
- У питању је селекција изузетнх филмова из земаља чланица ЕУ. Фестивал почиње у Шапцу зато што имамо добру сарадњу са Градском управом и зато што је Ваш град промотер културе на прави начин, изјавио је Јанушаускас.
Према Марсенићевим речима, Шапчани имају прилику да виде филмове из савремене уметничке европске продукције којих нема на комерцијалним биоскопскопским репертоарима.
На Фестивалу ће бити приказано укупно девет филмова, од којих осам играних и један докуметарни. Све пројекције почињу у 19 часова.
ФЕФ у Шапцу траје до 29. септембра, након чега се “сели“ у Лесковац, Пријепоље, Прокупље, Обреновац, Ужице и завршава у Неготину.
Вечерас је на репертоару португалски филм “Необичан случај Анђелике“ португалског редитеља Маноела де Оливеире. То је прича о младом фотографу лудо заљубљеном у жену коју никада не може имати, осим у сновима. Једне ноћи, Исака позива богата породица да направи последњу фотографију преминуле младе невесте, Анђелике, која је мистериозно умрла. Дошавши на њихово имање, Исак бива изненађен Анђеликином лепотом и, док је гледа кроз свој објектив, чини му се да је млада жена оживела. Од тог тренутка, Исака ће Анђелика прогањати дању и ноћу.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa