Инфо

22. септембар 2016.22. сеп 2016.
КАЈАК ““ ОЛИМПИЈСКЕ НАДЕ 2016

“СРЕБРНИ“ КРАЈ УСПЕШНЕ СЕЗОНЕ

Била је ово дуга, напорна, али пре свега успешна сезона за шабачки кајак и кану. После успеха на неколико међународних такмичења, врхунца у Рију, “шлаг на торти“ био је резултат на Олимпијским надама у Сегедину. У Шабац је стигло сребро са незваничног Светског првенства младих
После доминације у свим категоријама у Србији, пре неколико месеци, Марко Дамњановић, отпутовао је у Пјештане на прво међународно такмичење. Тамо је шабачки кануиста упознао ривале, радио напорно да би на крају септембра поразио готово све. На најважнијем такмичењу за младе кајакаше и кануисте, турниру “олимпијских нада“ освојио је сребро у једноклеку на 200 метара.
- Презадовољан сам, ово је највеће остварење за мене до сада. Потајно сам се надао успеху када смо кренули. Још у квалификацијама је све функционисало добро, био сам први, обезбедио директан пласман у финале, што је био јасан показатељ да могу до краја ““ истакао је Дамњановић.
У великом финалу остварио је резултат 45:151, а једино је бржи био Пољак Зезула (45:018), док је Давидовски из Литваније трећи прошао кроз циљ. Марко је водио до пред сам крај трке и тек у последњим метрима је изгубио злато.
- Успех је и подстрек за наредну годину. Уз регату у Пјештанима, надам се да могу нешто значајно урадити и на Европском у Београду, где сам се већ квалификовао, а потом и на Светском у Румунији ““ додаје Дамњановић.
Марко је наступао и у једноклеку на 500 метара, где је освојио шесто место у финалу.
Под заставом Србије, у Сегедину је наступило седам шабачких кајакаша. Стефан Васић (1999) пласирао се у финале једноседа на 1.000 метара где је освојио девету позицију. Жарко Јаковљевић (2001) заустављен је надомак финала у К1 на 200 и 1.000 метара, свега неколико хиљадитинки га је делило од места међу најбољих девет. До полуфинала су “довеслали“ и Никола Пајић (00) (К2 200 и К2 500), Лука Арсеновић (01) (К2 1.000), односно Андреј Нинковић (01) (К2 1.000) који је веслао са старијим ривалима. Достојно су град, клуб и државу представљале и даме Тијана Јовичић и Дуња Сарић. У тандему на 200 метара, односно четверцу на истој деоници, стигле су до полуфинала.
Овогодишње “наде“ биле су најмасовније до сада. Више стотина кајакаша наступило је у 384 трке, а по броју освојених одличја, Србија је била пета.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa