Инфо

22. септембар 2016.22. сеп 2016.
Почела бесплатна обука пливања за ученике првог разреда

Шабац-Град без непливача

На Градском базену прошле недеље настављена је акција „Шабац-град без непливача“. Око 400 ученика првог разреда током наредна два месеца научиће да плива
Град и ове године реализује бесплатну акцију „Шабац-град без непливача“. На Градском базену у недељу је почела обука за ученике првог разреда свих шабачких основних школа. Прошле године, бесплатну обуку успешно је завршило 1. 500 ученика. Како би Шабац у потпуности постао град без непливача, уз правилан физички развој деце, акција је настављена и ове године.
- Градски базен смо и направили са јасним циљем: да Шабац постане град без непливача. Сада је почела нова сезона, око 400 ученика првог разреда почело је са обуком. Позивам родитеље који нису пријавили децу да то ураде, јер деца имају шансу да бесплатно науче да пливају, о трошку града, а под стручним надзором људи из ватерполо клуба „Шабац“. Очекујем да након ове обуке организујемо обуку и за ону децу која прошле године нису била пријављена за курс пливања. Долазак на Градски базен и пливање нису само ствар спорта и здравља, већ културе живљења. Јако је важно да деца стичу здраве навике. Хоћемо да будемо добро организован град, који води рачуна о својим грађанима, рекао је Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца.
Бесплатну обуке спроводе лиценцирани инструктори пливања.
- Услови у којима деца раде са инструкторима су прилагођени нивоу обуке. У базену није гужва, термини викендом су иделани за рад са децом. Радимо са четири групе првака. До сада, бесплатну обуку пливања прошло је 1. 500 ученика из Шапца и околине. Ово је веома лепа акција који је наш ватерполо клуб „Шабац“ безрезервно подржао. Обука подразумева 20 часова, али се ми трудимо да то буде још неки час више. На крају обуке ђаци имају полагање на ком приказују основни ниво пливања, што подразумева да могу самостално да препливају једну ширину у великом базену, што износи 21 метар, навео је инструктор пливања Милан Арсеновић.
Обука ђака првака трајаће нешто више од два месеца. По успешно завршеном курсу, најмлађим полазницима биће додељене дипломе. Представници града и ватерпола клуба „Шабац“ највероватније ће након тога организовати још једну бесплатну обуку, у којој би учествовала деца која из одређених разлога прошле године нису искористила могућност да науче да пливају.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa