Инфо

22. септембар 2016.22. сеп 2016.
СИМПОЗИЈУМ ДРУШТВА ЛЕКАРА УРГЕНТНЕ МЕДИЦИНЕ И ДОМА ЗДРАВЉА ШАБАЦ

СПРЕМНИ ЗА СВЕ КРИЗНЕ СИТУАЦИЈЕ

Дводневни Симпозијум „Поплаве 2014-одговор у ванредним ситуацијама“, у организацији Друштва лекара ургентне медицине Србије и Дома здравља Шабац, одржан је прошле недеље у Шапцу
Симпозијум „Одговор на ванредне ситуације-Поплаве 2014“ нагласио је улогу здравствених служби у току ванредне ситуације, и потребу за заједничким деловањем свих хитних служби у првом ударном таласу као и потребом за ангажовањем и напором целе друштвене заједнице у опоравак погођене средине. Такво искуство Шапчани су доживели пре две године, истакао је председник Друштва лекара ургентне медицине Србије и председник Организационог одбора Симпозијума др Бранислав Ничић.
- Кажу, не без разлога, да је паметно учити из сопственог, али и из туђих искустава. Добро је да на оваквим скуповима учествују не само медицинске екипе, већ и све друге службе од којих се очекује да реагују у ванредним ситуацијама, истакао је Ничић.
У име домаћина добродошлицу је учесницима и гостима пожелео прим. др Мирослав Поповић, директор Дома здравља Шабац.
- Велико ми је задовољство што смо се окупили овде код нас у Шапцу, у граду др Лазе Лазаревића и др Драге Љочић, који су ушли у историју нашег здравства и на чије дело смо поносни. Верујем да је овај Симпозијум допринео афирмацији ургентне медицине и јачању наших капацитета и оправдао очекивања нашх колега и пријатеља из Завода за хитну медицинску помоћ из Ниша и Друштва лекара ургентне медицине који су нам помогли да све ово организујемо, као и Граду Шапцу на подршци , рекао је прим. др Поповић.
Скупу је присуствовао и др Бранко Вујковић, члан Градског већа задужен за здравствену и социјалну заштиту.
- Ми у Шапцу здравствену и социјалну политику креирамо према потребама грађана, зато с поносом истичем да спадамо у ретке градове који у свом Дому здравља пружају шансу младим лекарима да раде и уче, јер то је услов нашег и опстанка наше професије. Град је подршка Дому здравља у реализацији свих активности, битно смо ојачали систем ургентне медицине, службу хитне помоћи, набавља се опрема, обучавају запослени, јер наш циљ су здрави људи у здравом граду. Зато се значајна средства улажу у ресоре здравства и социјалне заштите ““јер, јаки смо колико су јаки најслабији међу нама и зато је наша дужност да препознамо њихове потребе. Шабачки модел здравствене и социјалне заштите ““ њихових сегмената који су применљиви на локалу, сасвим сам сигуран, може свима послужити као модел функционалности и ефикасности. А такви системи спремнији су да дају одговор и на ванредне ситуације, које су биле теме овог стручног скупа, навео је др Вујковић.
М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa