Berza

 • aero 865 ▼ -3,89%
 • basb 800 ▲ 7,24%
 • dinn 5.001 ⚫ 0,00%
 • enhl 550 ▲ 10,00%
 • fito 2.550 ⚫ 0,00%
 • impl 3.791 ▲ 5,31%
 • jesv 6.500 ⚫ 0,00%
 • kmbn 2.299 ▼ -0,17%
 • kmbnpb 750 ▲ 0,27%
 • mtlc 1.800 ⚫ 0,00%
 • niis 599 ▲ 1,53%
 • ppva 1.500 ▲ 7,14%
 • stotn 125 ▼ -0,79%
 • tgas 13.000 ▲ 0,78%
(12. mart 2020.)
Nika Fit Day 3

Zajedno do novih pobeda

Treća po redu Fitnes konvencija pod nazivom „ Nika Fit Day 3 “ održana protekle nedelje u Sokolskom domu. Organizator konvencije Sanja Nikšić Nika imala tu čast da nakon 14 godina održi prvi sportski događaj u Sokolskom domu. Na energičan način sa preko 300 ljudi započeta je nova sportska era u ovom objektu
Zajedno do novih pobeda
- Fitness studio Nika osnovan je pre 7 godina i od samog početka bavi se organizacijom sportsko – rekreativnih manifestacija. Pre 5 godina pokrenut je projekat besplatne rekreacije koji se održavao tokom jula i na kom je učestvovalo preko 500 vežbača. Cilj projekta je bio omasovljavanje fitnesa i rekreacije i podizanje nivoa svesti o važnosti bavljenja istom. Obzirom da su fitnes i rekreacija postali zaista popularni među ljudima rešili smo da odemo korak dalje i da ih edukujemo o pravilnom načinu vežbanja, takođe i o pravilnom načinu ishrane. Kako pravilno da se ophode prema svom organizmu, kako pravilno da izvode vežbe , kako pravilno da se hrane, koje navike su dobre, a koje ne i kako da ih menjaju.Nika Fit Day 3 se razlikuje od predhodna dva po tome što se ove godine bazirao na edukacijama. Imali smo privilegiju da imamo edukatore iz Beograda i omogućili smo kako našim sugrađanima tako i ljudima iz okolone da znanja steknu u našem gradu i da Šabac postane jedan od centara edukacije. Prva edukacija je bila Carpe Diem – zdrava kičmu i aktivan gluteus. Zatim smo imali edukaciju osnove i formiranje funkcionalnog treninga i korišćenje kettlebelova – poznatih ruskih zvona sa Gordanom Nešovićem. Nakon toga smo imali edukaciju vezanu za nutricije koju je držala Jelena Avramov – diplomirani nutricionista iz Beograda.

Učesnici su imali priliku da dobiju potrebne informacije vezane za pravilnu ishranu, dijete, istine i zablude. Nakon toga imali smo čas Strong by Zumba, zatim Pound Fitness koji je prvi put u Srbiji prikazan kroz naš klub. Inače mogu da kažem da je naš klub u regionu prepoznatljiv po Zumbi, tako i po Pound Fitnessu koji poslednje 3 godine prezentujemo širom Balkana. Nakon toga je bio čas Strech Flow – istezanje u pokretu, sjajnog kolege Miloša Palića i na samom kraju neizustavni veliki Zumba Master class na kom je 20 instruktora iz Srbije dovelo atmosferu do usijanja. Moram da istaknem i da pohvalim tim mojih instruktora Jovanu Pantić,Draganu Alimpić i Danicu Janković i da im se zahvalim na vernosti i saradnji i da im kažem da idemo zajedno u nove pobede- ističe organizator Sanja Nikšić.
-Program Strech Flow je namenjen svim uzrastima i oba pola. Jedinstven sklop vežbi koje nam omogućavaju mobilnost i sklad sa našim telom. Prednost njega je što ga možete raditi bez bilo kakve prethodne pripreme i sami osmišljati redosled pokreta kao i opterećenja, jer radimo samo sa svojim telom. Pozitivno deluje na psihofizički sklop i samnjuje procenat povreda kod starijih osoba- objasnio nam je trener Miloš Palić.

Strong by Zumba je revolucionarni program, inervalni trening visokog inteziteta, koji kombinuje „body njeight“, kardio i pilometrijske vežbe koje su sinhronizovane sa originalnom muzikom koja je dizajnirana da prati svaki pojedini pokret.

- Fitnes intruktor sam grupnih i personalnih treninga više od 30 godina, a sportom se bavim od detinjstva. Instruktor ovog programa sam više od 2 godine, a motivacija su mi moji vežbači kojima se trudim da prenesem važnost redovnog treniranja i zdrave ishrane. Nadam se da sam i ja njihova motivacija, obzirom da mi je punih 60 godina- izjavila je Vera iz Sombora.
Jovana Pantić

Local Press Laboratorija je pilot projekat razvijen u saradnji sa organizacijom Free Press Unlimited i uz finansijsku podršku Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Holandije

Najnoviji broj

21. maj 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa