Berza

  • aero 900 ▲ 3,69%
  • ikrbg 70 ▲ 40,00%
  • jesv 6.002 ▼ -7,66%
  • niis 605 ▲ 1,00%
  • rso16142 114,63 ▼ -0,90%
  • stotn 125 ⚫ 0,00%
(3. maj 2020.)
TALENTOVANA IRI IZ ŠAPCA

ZA UMETNOST JE POTREBNA SLOBODA

Nakon svih formalnosti usledilo je pravo učenje i brušenje dijamanta koji, tek treba da zasija najsjajnije. Iri je učila,radila na sebi. Crtanje, uprkos talentu, nekada i nije lako, potrebni su snažna volja i strpljenje. Ali uprkos svemu, nije odustajala. Crtala je svaki dan. Čvrsto je odlučila šta želi u životu, i uprkos neslaganju i predrasudama njenih roditelja,uspela je da dokaže da je motivacija za bolji uspeh raditi ono što voliš
ZA UMETNOST JE POTREBNA SLOBODA
Iri,je prepoznatljiva devojka iz Šapca. Zajednička sa većinom od nas joj je potreba da se konstanrno usavršava i ispolji svoju nadarenost.

Kada je reč o talentu, nikada nije kasno otkriti ga i razvijati. Potrebne su samo hrabrost i odvažnost da napraviš prvi korak. U Irinom slučaju, to je bilo u sedmom razredu.

Da crta je oduvek voilela, kaže, ali baš u tom tinejdžerskom periodu ta poteeba je postala dominantna- Vođena njome, odlučila je da upiše Školu Primenjenih Umetnosti u Šapcu.

Nakon svih formalnosti usledilo je pravo učenje i brušenje dijamanta koji, tek treba da zasija najsjajnije. Iri je učila,radila na sebi. Crtanje, uprkos talentu, nekada i nije lako, potrebni su snažna volja i strpljenje. Ali uprkos svemu, nije odustajala. Crtala je svaki dan. Čvrsto je odlučila šta želi u životu, i uprkos neslaganju i predrasudama njenih roditelja,uspela je da dokaže da je motivacija za bolji uspeh raditi ono što voliš.

-U osnovnoj školi sam bila vrlo dobar đak - kaže ona, i dodaje:
-Dok sam u srednjoj odličan.

Svesna je da je umetnost njen poziv koji će trajati ceo život. Veliku podršku joj predstavlja emotivni partner, dok za uzore nije sigurna.

-Inspiracija dolazi sa svih strana, dok je ključni deo za bavljenje umetnošću sloboda - kaže ova talentovana devojka.
Goran Dimitrijević

Local Press Laboratorija je pilot projekat razvijen u saradnji sa organizacijom Free Press Unlimited i uz finansijsku podršku Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Holandije

Najnoviji broj

28. maj 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa